Biskopens hemmelighet

"I boka «Biskopens hemmelighet» fortel NRK-journalist Tomm Kristiansen historia om Fridtjov Birkelis dobbeltliv. Den er vel verd å lesa, med kvalitetane til ein spenningsroman, noko som det dramatiske og pirrande temaet også innbyr til."

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

"Jeg erkjenner under alle disse besøk å ha syndet mot det 6. bud. Oslo 10/4 - 1970"I september 1972 søkte biskop Fridtjov Birkeli avskjed fra sin stilling som biskop i Oslo. Søknaden var begrunnet med alvorlig sykdom. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"Jeg erkjenner under alle disse besøk å ha syndet mot det 6. bud. Oslo 10/4 - 1970"I september 1972 søkte biskop Fridtjov Birkeli avskjed fra sin stilling som biskop i Oslo. Søknaden var begrunnet med alvorlig sykdom. Bak den tilsynelatende udramatiske avskjeden foregikk det en kamp med utpressing og løgner, intriger og lidenskaplig erotikk. Først nå blir historien fortalt i sin fulle bredde. Biskop Birkeli ble presset ut av bispestolen fordi han hadde en elskerinne.Dette er en kjærlighetshistorie og en beretning om svik. Den livlige teologistudenten Fridtjov hadde fått seg kjæreste, den vakre Astri Toft. De forlovet seg, og Birkeli startet sine forberedelser som misjonær. Sammen skulle de dra til misjonsmarken på Madagaskar. Astris mor sa nei. Hun ville ikke la sin datter dø i Afrika, og Birkeli ble satt på sitt livs prøvelse; kallet eller kjærligheten? Han valgte kallet, og dro alene.Det går tretti år, begge blir gift på hver sin kant. Men så møtes de, og kan ikke unnvære hverandre. De møtes i hemmelighet, i USA, Storbritannia og Oslo. Astri er stolt over endelig å ha kapret biskopen, og hun forteller om deres hete møter. Så griper en halvbror inn, og skriver brev til de øvrige biskoper om hva Birkeli driver med. I løpet av et par dramatiske dager er Birkeli ute av sitt embete."Biskopens hemmelighet" er den fengslende historien om den store misjonsstrategen Fridtjov Birkeli - oppvokst på et barnehjem, misjonær på Madagaskar, biskop i Stavanger og senere i Oslo.Tomm Kristiansen er en populær og folkekjær forfatter som har skrevet mange bøker fra Afrika, nå vender han for første gang blikket mot Norge.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788202492625
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Biskopens hemmelighet
Format
21 x 13 cm

Anmeldelser

"I boka «Biskopens hemmelighet» fortel NRK-journalist Tomm Kristiansen historia om Fridtjov Birkelis dobbeltliv. Den er vel verd å lesa, med kvalitetane til ein spenningsroman, noko som det dramatiske og pirrande temaet også innbyr til."

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

"Også at familien i ettertid ble forlatt av de fleste, sier mye om enkeltmennesker - og et kirkesamfunn som har noe å lære."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"Boka er drivende godt skrevet, og handler til syvende og sist kanskje om noe som også berøres: nåden og tilgivelsen."

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no

"En slik fortelling har alt: Løgn. Svik. Livsdrama. Og en kirkelig dekkoperasjon. Det er mer enn nok for en glitrende god bok.(...) Ingen kunne gjort dette bedre enn Tomm Kristiansen."

Harald Stanghelle, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Biskopens hemmelighet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv