Min side Kundeservice Bli medlem

Gud og språkets grenser

I Bibelen, hos kristne tenkere og i liturgiske tekster finnes det utsagn som sier at Gud er ba.de synlig og usynlig, tilgjengelig og utilgjengelig, a.penbar og skjult, at Gud taler og kan omtales, men samtidig ogsa. Les mer

349,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I Bibelen, hos kristne tenkere og i liturgiske tekster finnes det utsagn som sier at Gud er ba.de synlig og usynlig, tilgjengelig og utilgjengelig, a.penbar og skjult, at Gud taler og kan omtales, men samtidig ogsa. unndrar seg den menneskelige erkjennelsens fullstendige faste grep. Hvordan skal vi forsta. spenningsforholdet mellom slike utsagn? Det dreier seg om tolkningen av det som i faglitteraturen gjerne kalles apofatisk eller negativ teologi. I denne antologien søker vi svar pa. sentrale spørsma.l innenfor dette omra.det gjennom artikler fra ulike teologiske og loso ske fagmiljøer, i Norge og i Danmark. Boken har bidrag som er teologihistoriske, systematisk.teologiske, praktisk. teologiske og bidrag som ser pa. lignende fenomener i andre religioner. Forfat. terne ser gjennomga.ende pa. hvordan va.r tilgang til Gud alltid skjer gjennom menneskelig spra.k og erkjennelse, og hva dette innebærer av muligheter og begrensninger.

Boken kan leses med utbytte av alle med interesse for teologi og filosofi, men vil være særlig relevant for lærere og studenter innen teologi- og religionsfaglige emner.

Antologiens redaktører er Gunnar Innerdal og Svein Rise.

BIDRAGSYTERE TIL ANTOLOGIEN ER:
Henny Fiska. Ha.gg, Tore Frost, Knut Alfsva.g, Gunnar Innerdal, Asle Eikrem, Marius Timmann Mjaaland, Joar Haga, Svein Rise, Mona Helen Farstad, Notto R. Thelle, Ba.rd Eirik Hallesby Norheim og Jørgen Kjærgaard.

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål Dansk Flerspråklig Nynorsk
Sider
302
ISBN
9788279903321
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Gud og språkets grenser
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gud og språkets grenser:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv