Min side Kundeservice Bli medlem

Kristen tro og politisk tenkning

om hva som truer demokratiet i vår tid

«En fabelaktig bok om kristen politikk. Kjell Skartveit har gjort det igjen. Han har gitt ut en ny bok om kristent samfunnsansvar . som alle norske kristne vil ha det største utbytte av å lese.»

Finn Jarle Sæle, Norge IDAG

Tema for boken er kristendommens betydning for Vestens demokratier og sivilisasjon. Fra et politisk perspektiv og med utgangspunkt i USAs grunnlovsfedre, tar Skartveit for seg aktuelle politiske områder som økonomisk tenkning, kvinners rettigheter, kampen for det ufødte liv og abortspørsmålet, sekulær lovgivning og akademisk frihet, og dagens kjønn- og familiepolitikk. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Tema for boken er kristendommens betydning for Vestens demokratier og sivilisasjon. Fra et politisk perspektiv og med utgangspunkt i USAs grunnlovsfedre, tar Skartveit for seg aktuelle politiske områder som økonomisk tenkning, kvinners rettigheter, kampen for det ufødte liv og abortspørsmålet, sekulær lovgivning og akademisk frihet, og dagens kjønn- og familiepolitikk.

Et av de kanskje viktigste kapitlene handler om vår oppfatning av menneskerettighetene, hvordan etikken er blitt gjenstand for en dynamisk forståelse der etikkens innhold endres, og opposisjon og meningsytring i stadig mindre grad tolereres.

Skartveit argumenterer for at konservative verdier ikke utgjør en trussel mot demokratiet, slik mange hevder, men tvert imot er en forutsetning for et livskraftig, demokratisk styresett.

Bokens viktigste budskap er at enhver stat trenger et felles, normativt utgangspunkt, og at det er kristendommen som har vært en garantist for at friheten og menneskeverdet er blitt beskyttet og respektert i Vesten og Norge. Dagens ideologiske plattform, slik det kommer til uttrykk i postmodernismen, gjør det liberale demokratiet til en fiende av demokratiet selv, fordi dens krav om underkastelse gjør at demokratiske prosesser og demokratisk deltagelse taper terreng på viktige politiske områder.

Detaljer

Forlag
Document forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
246
ISBN
9788275192484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Kristen tro og politisk tenkning
Format
22 x 15 cm

Anmeldelser

«En fabelaktig bok om kristen politikk. Kjell Skartveit har gjort det igjen. Han har gitt ut en ny bok om kristent samfunnsansvar . som alle norske kristne vil ha det største utbytte av å lese.»

Finn Jarle Sæle, Norge IDAG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristen tro og politisk tenkning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv