Min side Kundeservice Bli medlem

Kristne strateger

«Det er et viktig og vesentlig pionerprosjekt Sødal her har tatt initiativet til. Boka «Kristne strateger» inneholder mengder med interessant lesing, skaper mye ettertanke og ny forståelse ...»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen 21. oktober 2023

Kristne strateger handler om kristen strategi i Norge på 1800- og 1900-tallet slik et trettitalls kvinner og menn utformet og arbeidet med den. Boka gir ny kunnskap både om kristendomshistorien og strategifeltet. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Kristne strateger handler om kristen strategi i Norge på 1800- og 1900-tallet slik et trettitalls kvinner og menn utformet og arbeidet med den. Boka gir ny kunnskap både om kristendomshistorien og strategifeltet.

Er kristen strategi annerledes enn strategi fra mer kjente strategiområder som krig og forsvar, politikk og næringsliv? På hvilke måter ble kristenlivet i og utenfor Den norske kirke utviklet og forandret gjennom strategisk arbeid? Hvordan gikk kristne strateger fram for å påvirke politikk, kultur og samfunn, og hva oppnådde de? Forfatterne svarer gjennom studier av enkeltstrateger fra Hans Nielsen Hauge til Rosemarie Køhn, og gjennom overordnede kapitler.

De utvalgte strategene satte seg ekstraordinære mål og arbeidet systematisk for å realisere dem. Noen la planer for Den norske kirke. Andre startet frikirker. Mange grunnla og videreutviklet organisasjoner for misjon, eller for diakonale og sosiale formål. Flere arbeidet politisk for å bevare eller utvide kristen innflytelse i samfunnet - gjennom skole, kulturliv, media eller politikk. Noen, som Ole Hallesby og Eivind Berggrav, ruver vanligvis i kristendomshistorien. Andre, som Berthe Kanutte Aarflot og Bodil Biørn, har tradisjonelt hatt begrenset plass der, men bidro like fullt til kristen strategiutvikling.

Bidragsytere: Helje K. Sødal (red.), Nils I. Agøy, Rakel Y. Alegre, Anders Aschim, Ingunn F. Breistein, Hans Bringeland, Lars Dahle, Knut Dørum, Kenneth F. Ellefsen, David S. Hamnes, Harald Hegstad, Stig W. Holter, Lars G. Jøssang, Birgitte Lerheim, Birger Løvlie, Kristin Norseth, Inger M. Okkenhaug, Pål Repstad, Marie N. Sørbø, Aud V. Tønnessen, Nils O. Østrem, Morten Øveraas og Per A. Aas

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
461
ISBN
9788202753399
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
25 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Det er et viktig og vesentlig pionerprosjekt Sødal her har tatt initiativet til. Boka «Kristne strateger» inneholder mengder med interessant lesing, skaper mye ettertanke og ny forståelse ...»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen 21. oktober 2023

«Boken «Kristne strateger» er en unik presentasjon av 33 mennesker som har bidratt til å fremme kristen tro både i Norge og rundt i verden. De forteller blant annet om en svekket bedehusbevegelse og en mer polarisert kristenhet. [...] Så langt jeg kan se er det ikke tidligere gjort et tilsvarende arbeid her i landet, så «Kristne strateger» gir oss ny kunnskap.»

Tarjei Gilje, Dagen 20. oktober 2023

«Kristne strateger er et solid stykke arbeid, som bidrar til økt og ny forståelse for utviklingen av det moderne Norge og norsk kristendomshistorie. I en tid der kjennskapen til de kristne samfunnsbyggernes betydning i norsk historie er dalende, kan boken være en øyeåpner. Boken kan også gi en dypere innsikt i hvorfor det vi ofte kaller «Kristen-Norge» har blitt som det har blitt. Den fortjener en vid leserkrets.»

Erik Lunde, Vårt Land

«Der det ikke er flyt i fortellingen, er det likevel et solid forskningsarbeid som ligger til grunn. Dette er en bok som nok vil være interessant for alle som er opptatt av kristendomshistorien.»

Aasne Jordheim, Forskerforum 10/2023

«Nå foreligger det en bok som ikke bør gå den som er interessert i kristendommens historie og utbredelse i landet vårt forbi. [...] «Kristne strateger» er en spennende og lærerik bok å lese. Den kaster blikket bakover og presenterer noen av vårt lands viktigste ledere på sine områder.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no 20. oktober 2023

«Løvlie skriver godt og informativt om Johan Storm Munch. Kapittelet er en utmerket innføring i den måten å tenke på som lå til grunn for etableringen av Frikirken i 1877. Det bidrar til å øke forståelsen av hvorfor vi har den kirkeordningen vi har, og er nyttig lesing for oss som baler med de kirkelige ordningene i 2024.»

Gunnar Johnsen, Veien 1/2024

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristne strateger:

Riket

Emmanuel Carrère
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv