Min side Kundeservice Bli medlem

Kvinnelige forbilder

portretter fra den unge kirken

I denne boken møter vi en rekke betydningsfulle kvinner som satte preg på den unge kirken. Dens tidlige historie omtales gjerne som oldkirken, med henvisning til de såkalte kirkefedrene. Dette har hindret oss å se denne tidens markante kvinneskikkelser - som ble forbilder opp gjennom hundreårene. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne boken møter vi en rekke betydningsfulle kvinner som satte preg på den unge kirken. Dens tidlige historie omtales gjerne som oldkirken, med henvisning til de såkalte kirkefedrene. Dette har hindret oss å se denne tidens markante kvinneskikkelser - som ble forbilder opp gjennom hundreårene.

Noen dukker fram fra overraskende hold. Som 'kvinnene på Avertinerhøyden', kvinner i Romas styrtrike overklasse, som ble en kolossal utfordring både for kristne og det keisertro Roma på 3-400tallet.

Vi leser om rike og fattige, lærde og udannede, fromme fra barns ben av, og andre som fikk en radikal livsforvandling senere i livet. Alle fikk de betydning for kirken; troens innhold og form fikk sitt varige preg også gjennom kvinnene - i både martyrtid og kirkelig oppblomstring.

Å være Jesu Kristi etterfølger kom til utrykk på høyst ulike måter hos dem vi leser om. Vi blir både opplyst og utfordret. Forfatteren trekker linjer opp til vår egen samtid; vi trenger slike forbilder nettopp i vår tid. Skal fremtidens kirke være livskraftig, trenger også vi å lytte til disse kvinnenes historier, som ble gjenfortalt fra generasjon til generasjon. Mye ble skrevet ned. Nå får vi for første gang en samlet fremstilling av deres liv på norsk.

Detaljer

Forlag
Efrem forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
184
ISBN
9788292922774
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvinnelige forbilder:

Riket

Emmanuel Carrère
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Utopia

Thomas More
Innbundet 
409,- 449,-
 
Tippi
Ny!

Tippi

Valérie Péronnet
Innbundet 
349,-
 
Valget
Ny!

Valget

Ralph Henk Vaags
Innbundet 
359,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv