Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Oldkirken

kristendommen i Romerriket 30-395

Oldkirken Kristendommen i Romerriket 30 - 395 gir en innføring i kristendommens tidligste historie, fra tiden umiddelbart etter Jesu død til Romerriket blir delt i en vestlig og en østlig del i 395. Framstillingen er i stor grad kronologisk, i mindre grad tematisk. Les mer

192,-

219,- Spar: 27,-

E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Oldkirken Kristendommen i Romerriket 30 - 395 gir en innføring i kristendommens tidligste historie, fra tiden umiddelbart etter Jesu død til Romerriket blir delt i en vestlig og en østlig del i 395. Framstillingen er i stor grad kronologisk, i mindre grad tematisk. For å knytte kristendommens historie til konkrete hendelser og menneskeskjebner er det hentet fram ulike antikke kildetekster.

Det er lagt vekt på å framstille de første Kristus-troende i en sosial og politisk kontekst. Også de lokale variasjonene er belyst: mellom øst og vest og mellom sentre som Roma, Kartago, Aleksandria og Antiokia. Kart over byer og veier vil anskueliggjøre dette aspektet på de kristnes tidlige historie.

De mest sentrale kirkefedrene og deres bidrag til kristendommens utvikling er behandlet, og vi får også en innføring i de viktigste læremessige konfliktene de var involvert i.

Sentrale temaer er de første kristnes forhold til jødedommen, årsakene til den raske spredningen av kristendommen, forfølgelsene av de kristne og forholdet til de romerske myndighetene. Vi får også et innblikk i gudstjenesteformer, menighetsordning og ritualer.

Henny Fiskå Hägg, Dr.art., er førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder.
Forfatteren har særlig arbeidet med temaer som angår kristendommen i dens sosiale og religiøs-filosofiske kontekst i de første århundrene og de greske kirkefedrenes tenkning.

KRL-biblioteket:
Dette heftet er en del av KRL-biblioteket, som er et nytt pensumalternativ innenfor KRL-faget. Fagbokforlaget har invitert en rekke ledende fagfolk til å skrive om det fagområdet de har arbeidet mye med. På denne måten formidles de ulike KRL-temaene av personer som kjenner faget og målgruppen godt. KRL-biblioteket er også til stor nytte for både lærere i grunnskolen og andre som interesserer seg for emner innenfor religion, livssyn og filosofi. Fagredaktør for serien er Olav-Kansgar Straum.

Medlemsvurdering:
Jeg leste denne boken som pensum for kristendommens historie. Som lærebok var den utrolig enkel å lese. Den går virkelig inn i dybden på datidens historie og kultur. Forfatteren tar for seg kristendommens jødiske røtter, og forklarer hvordan kristendommen skiller seg fra å være en jødisk "sekt" - til å bli den eneste tillatte religion rundt ca. 310 e. Kr. Forfatteren bruker apostlenes gjerninger som kilde for boken - Hvis du har lest apostlenes gjerninger er denne boken veldig intressant og, ikke minst, utfyllende. Boken forteller kristendommens og jødedommens utvikling. Hvordan disse to "retningene" skilte lag, samt forklaring av romernes kultur og religion(er). Jødedommen var jo bare utbredt i en liten prosentdel av folket - Kristendommen som har jødiske røtter spredte seg utrolig raskt i de første århundrene - særlig pga. Paulus' misjonærvirksomhet. Forfølgelsene av de kristne og de mange martyrene førte til at de kristne samlet seg og stod sammen i troen på Jesus Kristus. De ble slaktet ned. Dette førte til at enda flere kom til tro. Hele boken er i grunn veldig utfyllende til NT. Denne boken anbefales på det sterkest til alle som en interesserte i oldkirken! Boken er særlig nyttig for studenter.

Morten

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788245047066
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

M
Morten – 08.05.2007

– Jeg leste denne boken som pensum for kristendommens historie. Som lærebok var den utrolig enkel å lese. Den går virkelig inn i dybden på datidens historie og kultur. Forfatteren tar for seg kristendommens jødiske røtter, og forklarer hvordan kristendommen skiller seg fra å være en jødisk "sekt" - til å bli den eneste tillatte religion rundt ca. 310 e. Kr. Forfatteren bruker apostlenes gjerninger som kilde for boken - Hvis du har lest apostlenes gjerninger er denne boken veldig intressant og, ikke minst, utfyllende. Boken forteller kristendommens og jødedommens utvikling. Hvordan disse to "retningene" skilte lag, samt forklaring av romernes kultur og religion(er). Jødedommen var jo bare utbredt i en liten prosentdel av folket - Kristendommen som har jødiske røtter spredte seg utrolig raskt i de første århundrene - særlig pga. Paulus' misjonærvirksomhet. Forfølgelsene av de kristne og de mange martyrene førte til at de kristne samlet seg og stod sammen i troen på Jesus Kristus. De ble slaktet ned. Dette førte til at enda flere kom til tro. Hele boken er i grunn veldig utfyllende til NT. Denne boken anbefales på det sterkest til alle som en interesserte i oldkirken! Boken er særlig nyttig for studenter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oldkirken:

Riket

Emmanuel Carrère
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv