Min side Kundeservice Bli medlem

Religionens livstolkning

innføring i kristendommens religionsfilosofi

Denne boken gir en innføring i religionsfilosofi med utgangspunkt i religion som et konkret, historisk fenomen som er forankret i menneskets livsverden. Den setter søkelyset på de allmenne spørsmål og problemer som en religiøs livstolkning reiser, og på de livs- og uttrykksformer den er knyttet til. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken gir en innføring i religionsfilosofi med utgangspunkt i religion som et konkret, historisk fenomen som er forankret i menneskets livsverden. Den setter søkelyset på de allmenne spørsmål og problemer som en religiøs livstolkning reiser, og på de livs- og uttrykksformer den er knyttet til.
Særlig vekt legges det på kristendommens bidrag til den allmenne samtalen om religion, menneskeliv, samfunn og kultur i den vestlige verden i dag. Slik sett er boken et bidrag til utvikling av kristendommens religionsfilosofi. Religion som fenomen tilhører imidlertid ikke ett bestemt fagområde, men kan og må studeres på tvers av faglige inndelinger. Derfor blir religionsfilosofi i denne boken en vandring i grenselandet mellom teologi, filosofi, religionsvitenskap og andre kultur- og samfunnsfag som studerer religion fra sine bestemte synsvinkler.

Boken vil gi studenter i teologi og religion, livssyn og etikk kjennskap til allmenne spørsmål knyttet til religion som sosialt og kulturelt fenomen, og til noen av de intellektuelle ressursene som finnes for å tenke gjennom menneskelivet og kristen religion i dag.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
218
ISBN
9788215017495
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Religionens livstolkning
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Religionens livstolkning:

Valget

Ralph Henk Vaags
Innbundet 
359,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv