Min side Kundeservice Bli medlem

Riket

«Ei heilt eineståande bok. Catherine Nixey, The Times»

Korint, antikkens Hellas, for to tusen år sidan. Ein omreisande predikant, fattig og plaga av sjukdom, fortel historia om ein profet som vart korsfesta i Judea og som kom tilbake frå dei daude, ein tilbakekomst som varslar ein revolusjon. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Korint, antikkens Hellas, for to tusen år sidan. Ein omreisande predikant, fattig og plaga av sjukdom, fortel historia om ein profet som vart korsfesta i Judea og som kom tilbake frå dei daude, ein tilbakekomst som varslar ein revolusjon. Som eit virus spreier forteljinga seg gjennom byen, landet, og til slutt over heile verda.

Emmanuel Carrères oppsiktsvekkande historiske epos fortel om kristendommen sitt mystiske opphav, og med Paulus og Lukas som følgjesveinar vekker han til live ei fjern fortid av merkelege sekter, apokalyptiske idear og politisk uro. Carrère, som sjølv på eit tidspunkt var ein glødande kristen, nyttar denne forteljinga til å stille spørsmål ved si eiga tru, om kvifor man i det heile kan finne på å tru på Jesu oppstode, og kva dette seier om mennesket.

Riket er ein internasjonal bestselgar frå ein av Frankrikes mest feira forfattarar - eit djupt originalt fortalt epos om den tidlege kristendommen, og samtidig historia om éin manns religiøse krise.

Emmanuel Carrère (f. 1957) er ein fransk forfattar, manusforfattar og filmregissør som i dag er rekna som ei av Frankrikes sterkaste litterære stemmer. I Noreg er han kjent for bøkene Klasseturen (Pax 2003) og Limonov (Oktober 2014), men også som manusforfattaren bak TV-serien Les Revenants (Gjengangerne, på norsk tv våren 2015)

Detaljer

Forlag
Pelikanen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
501
ISBN
9788283830712
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Le royaume
Format
22 x 15 cm
Priser
Rosettaprisen 2021

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ei heilt eineståande bok. Catherine Nixey, The Times»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Riket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Dresinen

Carl-Henning Wijkmark
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv