Min side Kundeservice Bli medlem

Skal kvinnene tie?

om ordinasjon av kvinner til prestetjeneste

Er ordinasjon av kvinner til prestetjeneste et problem eller en velsignelse? Svaret vil variere etter hvem en spør. I Den norske kirke er det i dag få som betrakter dette som et problem. Derimot er dette langt fra selvfølgelig i andre deler av kirkelandskapet. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Er ordinasjon av kvinner til prestetjeneste et problem eller en velsignelse? Svaret vil variere etter hvem en spør. I Den norske kirke er det i dag få som betrakter dette som et problem. Derimot er dette langt fra selvfølgelig i andre deler av kirkelandskapet.

I flere lutherske frikirker og forsamlinger ordinerer en ikke kvinner. Kvinnelige prester er heller ikke innført i alle andre protestantiske kirker, og utenfor den protestantiske konteksten er det høyst unormalt.

Kvinnefrigjøringen har bragt mye rett og godt med seg, og det er ingen som ønsker å skru tiden tilbake til den gang kvinner hverken hadde stemmerett eller høyere utdannelse. Kvinners tjeneste i kirken er viktig, og det gjelder også de kvinnelige teologene. Men hvorfor er det slik at kirken historisk sett bare har latt menn ordinere til prester, og hvorfor fastholder det store flertall av kristne dette fremdeles?

En forutsetning for å føre en saklig og informert debatt om dette spørsmålet, er at en kjenner til hva disse argumentene er. Denne artikkelsamlingen, forfattet av både kvinner og menn, er ment som et bidrag til dette. Jesus og apostlene innfører en forskjell mellom kvinner og menn når det gjelder tjenesten i menighetene, begrunnet på en slik måte at vi ikke bare kan se bort fra den i dag.

Denne boken ønsker å stimulere til samtale. Det er grunn til å spørre om vi mister noe vesentlig hvis debatten om kvinners prestetjeneste forstummer.

Boken er utgitt av FBB - Foreningen for Bibel og Bekjennelse.

Detaljer

Forlag
Efrem forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
256
ISBN
9788292922576
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skal kvinnene tie?:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv