BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Unorthodox

den skandaløse fornektelsen av min hasidiske bakgrunn

Deborah Feldman ble født inn i en ultraortodoks jødisk menighet i Brooklyn i New York. Hun vokser opp med lover og regler som bestemmer alt fra hvordan hun skal kle seg, hvem hun kan prate med, og hva hun får lov til å lese. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Deborah Feldman ble født inn i en ultraortodoks jødisk menighet i Brooklyn i New York. Hun vokser opp med lover og regler som bestemmer alt fra hvordan hun skal kle seg, hvem hun kan prate med, og hva hun får lov til å lese. I hemmelighet leser hun Roald Dahl og Jane Austen, og forstår gradvis at også andre kvinner har egne tanker og meninger. Sakte avdekkes løgnene og dekkhistoriene som fortelles i hennes egen familie og det gjør vondt.Deborah blir giftet bort i ung alder til en mann hun verken kjenner, elsker eller forstår. Da hun er 19 år, føder hun en sønn, og hun innser at hun tross alle hindringene er nødt til å bryte ut av miljøet og skape sitt eget liv for seg selv og sin sønn unna alle løgnene og fordommene.Dette er en rørende og dramatisk beretning om et ungt menneske som våger å stille spørsmål og etter hvert bryter med sin familie og menigheten for å forsøke å leve et verdig liv, sitt eget liv.Deler av denne selvbiografien dannet grunnlaget for den populære Netflix-serien med samme navn - Unorthodox (2020).

Deborah Feldman (f. 1986 i New York) er forfatter og bosatt i Berlin. Hennes første bok Unorthodox utkom i 2012. Deborah har skrevet flere bøker og arbeider nå med en roman.Forsidebildet er gjengitt etter tillatelse fra Netflix.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205542976
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Unorthodox The scandalous rejection of my Hasidic Roots

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Unorthodox:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv