Hvordan bli italiener

en fortelling om hjemkomst

Vi nordmenn elsker Italia. De historiske monumentene - maten - livsstilen og temperamentet. Men er det mulig å forstå italienerne utover det bildet vi alle kjenner? Gjennom en reise i egne minner, familiehistorie og venners fortellinger, forsøker norsk-italienske Aleksander Melli å finne et svar. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vi nordmenn elsker Italia. De historiske monumentene - maten - livsstilen og temperamentet. Men er det mulig å forstå italienerne utover det bildet vi alle kjenner? Gjennom en reise i egne minner, familiehistorie og venners fortellinger, forsøker norsk-italienske Aleksander Melli å finne et svar.

Det er en personlig reise Aleksander tar oss med på. Fra sin base på Sicilia i pandemiårene forteller han om sin egen hverdag - om landsbyliv og natur, matglede og samhold, og om kreftene som påvirker en italiensk identitet. Underveis blir vi kjent med storsvindleren Rino, mafiajegeren G, matriarken Maria og en ukuelig romersk bestefar.

Hva har disse italienerne felles? Hvilken rolle spiller historien i et italiensk liv? Kan man snakke om en særitaliensk livskraft?

Hvordan bli italiener er skrevet under pandemien, med klimakrisen i hjertet. Den gir et helt spesielt portrett av "verdens mest elskede land".

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
317
ISBN
9788243014800
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Hvordan bli italiener
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvordan bli italiener:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv