Min side Kundeservice Bli medlem

Heng ham ikke vent til jeg kommer

en morsom bok om norsk språk og tegnsetting

Et lite komma på feil sted kan få katastrofale følger for den det gjelder. Forskjellen på "Heng ham, ikke vent til jeg kommer" og "Heng ham ikke, vent til jeg kommer" er, i ordets egentligste forstand livsviktig. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Et lite komma på feil sted kan få katastrofale følger for den det gjelder. Forskjellen på "Heng ham, ikke vent til jeg kommer" og "Heng ham ikke, vent til jeg kommer" er, i ordets egentligste forstand livsviktig. Og dette er bare et av mange finurlige eksempler på hvor galt det kan gå med ukorrekt rettskriving.

Medlemsvurdering:
Denne boken visste jeg at jeg kom til å like fra jeg så boken. Nå er ikke jeg noe rettskrivingsfantome, men jeg er utrolig flink til å påpeke andres feil, og da er denne boken midt i blinken. Hegge tar for seg kommaregler, sammenføyninger med s og mye mer. En del ting er elementære regler som her blir frisket opp. Det er også nye ting å lære som infiks og evfemismer som ikke ble tatt opp i skolepensumet. Det mest geniale med boken er allikevel den humoristiske stilen. Her har Hegge samlet mange gode eksempler, og alle med anlegg til tørr humor kan bli sittende og le noen timer. Selv om man har lest gjennom boken en gang kan den være grei å ha stående i hylla. Det er mange lure ting å slå opp på igjen og lære seg godt. Denne boken er uunværlig for enhver språkpedant.

frega

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
140
ISBN
9788248909705
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
19 x 12 cm
Serie
Kagge språk

Medlemmers vurdering

A
Arry – 29.05.2006

– Per Egil Hegge har skrevet en bok som alle som interesserer seg for språk bør lese. Samtidig som boken er uhyre lærerik, er den også uhyre morsom. I boken er det mange eksempler som viser hvor mye problemer en enkel skrivefeil kan forårsake. Denne boken gir deg både i pose og sekk; du lærer mer om den grammatiske teorien i det norske språk og du får en humoristisk opplevelse. De som ikke er fullt så interesserte i språk bør også lese denne boken, nettopp for å bli språkinteressert! Ikke nok med at boken kanskje gir deg et bredere vokabular og mer kunnskap om språk, men den bringer til tider frem et smil om munnen din også.

f
frega – 16.05.2005

– Denne boken visste jeg at jeg kom til å like fra jeg så boken. Nå er ikke jeg noe rettskrivingsfantome, men jeg er utrolig flink til å påpeke andres feil, og da er denne boken midt i blinken. Hegge tar for seg kommaregler, sammenføyninger med s og mye mer. En del ting er elementære regler som her blir frisket opp. Det er også nye ting å lære som infiks og evfemismer som ikke ble tatt opp i skolepensumet. Det mest geniale med boken er allikevel den humoristiske stilen. Her har Hegge samlet mange gode eksempler, og alle med anlegg til tørr humor kan bli sittende og le noen timer. Selv om man har lest gjennom boken en gang kan den være grei å ha stående i hylla. Det er mange lure ting å slå opp på igjen og lære seg godt. Denne boken er uunværlig for enhver språkpedant.

R
Ragnhild – 19.02.2005

– Alle de som slurver med rett skrivningen burde lese denne boken! Dette er humor, alvor og en liten rapp over fingrene om det norske språket. At du er født og oppvokst i Norge betyr ikke at du behersker språket skriftlig! I denne boken tar forfatteren oss med på en humoristisk guidetur i det norske språket. At det staves mye feil det viste jeg, men at det kan bli så mye morro ut av det, det har jeg ikke tenkt på før! Denne boken ler du deg gjennom, mer enn du leser den! Så er det da håp for oss med alle skrive feilene da.. Er ikke noe god på rettskrivning selv, men etter å ha lest denne boken så er det da håp for meg og fant jeg ut!

L
Live – 20.11.2004

– Det kan da ikke være så farlig? Men Per Egil Hegge viser oss tydelig at det kan det. Underfundige eksempler fra aviser og kringkasting tyder på at ikke alt står bra til med morsmålet og språkfølelsen hos mange av dem som skulle være forvaltere av godt og tydelig språk. Et og annet glimt inn i språkhistorien og dialektene våre får vi også, særlig trekker Hegge fram småbiter fra sin egen trønderdialekt. Dette er ei bok å humre av og kose seg med, og så har man attpåtil lært noe når en legger boka fra seg. Denne boka skal gymnasiasten min få til jul.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Heng ham ikke vent til jeg kommer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
120,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv