Min side Kundeservice Bli medlem

Norsk kunsthistorie

bilde og skulptur frå vikingtida til i dag

Boken trekker linjer fra vikingtiden, da kunsten ble brukt til utsmykning, via middelalderen, da kunsten fungerte som kultbilder i kirkene, fram til dagens kunstuttrykk, med bruk av museum, gallerier, videokunst og installasjoner. Les mer

629,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Boken trekker linjer fra vikingtiden, da kunsten ble brukt til utsmykning, via middelalderen, da kunsten fungerte som kultbilder i kirkene, fram til dagens kunstuttrykk, med bruk av museum, gallerier, videokunst og installasjoner. Forfatteren diskuterer også kunsthistorie-sjangeren og problemer som er knyttet til historieskriving. Med stikkordregister og litteraturliste.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
566
ISBN
9788252174359
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
25 x 18 cm
Serie
Samlagets bøker for høgare utdanning

Medlemmers vurdering

E
Espen – 06.11.2007

– "Norsk kunsthistorie" er en informativ bok som tar for seg kunsthistorien i Norge fra vikingtiden og fram til i dag. Den går grundig gjennom alle stilepokene og gir omfattende beskrivelser av historien. Det er dermed ikke sagt at den er nevneverdig inspirerende, og jeg finner den noe rotete organisert i tillegg til at jeg ikke var spesielt fornøyd med språket. Boken er tung å lese, og bildene plasseres rotete i forhold til teksten, slik at det er vanskelig å finne teksten som beskriver bildet (og omvendt: hva bildet skal eksemplifisere). Til tross for at den bør leses i (relativt) korte intervaller av gangen, for ikke å miste helt leselysten, har jeg fått glede av boken. Interessant informasjon som godt kunne vært gjort mer fordøyelig. Til tross for sine feil har jeg ikke funnet et alternativ om man ønsker litteratur på norsk kunsthistorie, så av mangel på alternativer kan jeg anbefale den til studenter eller spesielt interesserte.

S
Shotokanbabe – 25.05.2005

– Er særdeles enig med forrige anmelder - språket i denne boken er ikke akkurat imponerende. Hvis man greier å se bort fra dette har man her en grundig gjennomgang av utviklingen i norsk kunstliv de siste 1000 årene. Boken drar paralleller mellom kunstutviklingen og samfunnsutviklingen generelt på et ok nivå. Bokene er lett å lese og "kategoriserer" norske kunstnere gjennom tidene på en fin måte. Det jeg kanskje savner litt, er en viss tilknytning til den øvrige, europeiske kunsthistorien - det er ikke alltid like lett å fange opp påvirkningene fra internasjonale retninger og personligheter. Til tider kan beskrivelsene bli noe lange, slik at man lett faller ut av sammenhengen.
Helhetsinntrykket er likevel greit, pga omfanget, den oversiktlige kapittel- og avsnittsinndelingen (med beskrivende underoverskrifter) og særdeles flotte fargeillustrasjoner (selv om illustrasjonsvalget kan være noe "overraskende" noen steder...).
Er nok mest en bok for spesielt interresserte, egner seg ikke så godt som oppslagtsbok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norsk kunsthistorie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv