Min side Kundeservice Bli medlem

Ekko

et essay om algoritmer og begjær

«Anbefales på det sterkeste!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. Dette er et essay om menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

Brageprisen 2021 i klassen sakprosa

Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Brageprisen 2021 i klassen sakprosa

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. Dette er et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.

I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
199
ISBN
9788205536753
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Ekko
Format
21 x 14 cm
Nr
8203687
Priser
Brageprisen Sakprosa 2021

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Anbefales på det sterkeste!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Lena Lindgrens essay om teknologi er bevisstgjørende og samfunnsviktig.»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

«Kjedelig blir det aldri. Til slutt sitter jeg derfor igjen med følelsen av å ha vært på en aldri så liten intellektuell fest.»

Per Kristian Bjørkeng, Aftenposten

«... dette er strålende tenkt og førsteklasses essayistikk.»

Kjetil Røed, Vårt Land

«Lindgren er nysgjerrig og kritisk innstilt til makten, men i minimal grad preget av vår tids moralske opprørthet - hun presenterer sine tankerekker på en åpen, vennlig måte som jeg vil anta at kan få både enige og uenige til å legge ut på ferden sammen med henne.»

Kåre Bulie, Klassekampen

«Lena Lindgren har skrevet et formidabelt essay om teknologigigantenes enorme makt. [...] [E]t begavet og ydmykt forsøk på å forstå den verden vi deler. Faktisk er essayet hennes nok det mest bevisstgjørende jeg har lest på et skandinavisk språk om teknologiverdenens enorme makt.»

Christian Johannes Idskov, Morgenbladet

«Lena Lindgren har skrevet et essay i ordets bedste betydning. Hun kombinerer det saglige og det personlige i et velskrevet polemisk skriftom et aktuelt emne.»

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

«Ekko med undertitlen Et essay om algoritmer og begær er en fænomenal udgivelse som forlaget Straarup og co fortjener ros for at have oversat til godt, balanceret dansk. Lindgren skriver preæcist og tænker klart. Hendes essay om Ekkos epoke med afsæt i «gudernes dal» står som en af de senere års klogeste bøger om det globale techstyre.»

Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

«Lena Lindgren, kommentator ved den norske avis Morgenbladet, har skrevet en formidabel samtidsdiagnostisk analyse af opmærksomhedsøkonomiens og medieteknologiens skræmmende og skævvridende kræfter.»

Steen Napper Larsen, Information

«Lena Lindgrens debutbok er et spennende og tankevekkende essay om algoritmer og Big Techs innvirkning på mennesket, sett gjennom Ovids fortelling om Ekko og Narcissus.»

Kristin Hartvedt, Bok 365

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ekko:

Cybermakt
Ny!

Cybermakt

Vivi Ringnes Berrefjord
Paperback 
499,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Gjestene
3 for 2

Gjestene

Agnes Ravatn
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv