Meny
Ekko - Lena Lindgren

Ekko

et essay om algoritmer og begjær

«... essayistikk av ypperste merke. Både i kraft at sin skarpe samtidsdiagnose og sitt utsøkte språk. (,,,) Anbefales på det sterkeste!»

, Dagbladet Terningkast 6

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. Dette er et essay om menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

Brageprisen 2021 i klassen sakprosa

Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Brageprisen 2021 i klassen sakprosa

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. Dette er et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.

I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Marius Wulfsberg, Dagbladet
Terningkast 6 Marius Wulfsberg, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 199
ISBN: 9788205536753
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8203687
Brageprisen Sakprosa 2021
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... essayistikk av ypperste merke. Både i kraft at sin skarpe samtidsdiagnose og sitt utsøkte språk. (,,,) Anbefales på det sterkeste!»

, Dagbladet Terningkast 6

«Anbefales på det sterkeste!»

Terningkast 6

«Kjedelig blir det aldri. Til slutt sitter jeg derfor igjen med følelsen av å ha vært på en aldri så liten intellektuell fest.»

«Ekko med undertitlen Et essay om algoritmer og begær er en fænomenal udgivelse som forlaget Straarup og co fortjener ros for at have oversat til godt, balanceret dansk. Lindgren skriver preæcist og tænker klart. Hendes essay om Ekkos epoke med afsæt i «gudernes dal» står som en af de senere års klogeste bøger om det globale techstyre.»

«Lena Lindgren har skrevet et essay i ordets bedste betydning. Hun kombinerer det saglige og det personlige i et velskrevet polemisk skriftom et aktuelt emne.»

«Lena Lindgren, kommentator ved den norske avis Morgenbladet, har skrevet en formidabel samtidsdiagnostisk analyse af opmærksomhedsøkonomiens og medieteknologiens skræmmende og skævvridende kræfter.»

«Lindgren er nysgjerrig og kritisk innstilt til makten, men i minimal grad preget av vår tids moralske opprørthet - hun presenterer sine tankerekker på en åpen, vennlig måte som jeg vil anta at kan få både enige og uenige til å legge ut på ferden sammen med henne.»

«.. dette er strålende tenkt og førsteklasses essayistikk.»

«Lena Lindgren har skrevet et formidabelt essay om teknologigigantenes enorme makt. [...] [E]t begavet og ydmykt forsøk på å forstå den verden vi deler. Faktisk er essayet hennes nok det mest bevisstgjørende jeg har lest på et skandinavisk språk om teknologiverdenens enorme makt.»

«Lena Lindgrens essay om teknologi er bevisstgjørende og samfunnsviktig.»

«Lena Lindgrens debutbok er et spennende og tankevekkende essay om algoritmer og Big Techs innvirkning på mennesket, sett gjennom Ovids fortelling om Ekko og Narcissus.»