Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Ekko

et essay om algoritmer og begjær

Vinner av Brageprisen for beste sakprosabok 2021.

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til den skjebnen å bare kunne gjenta det andre sier.På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vinner av Brageprisen for beste sakprosabok 2021.

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til den skjebnen å bare kunne gjenta det andre sier.På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.


I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid - et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens.

«Anbefales på det sterkeste!»
Marius Wulfsberg, Dagbladet«... bevisstgjørende og samfunnsviktig.»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen«... det mest bevisstgjørende jeg har lest på et skandinavisk språk om teknologiverdenens enorme makt.»

Christian Johannes Idskov, Morgenbladet«... dette er strålende tenkt og førsteklasses essayistikk.»

Kjetil Røed, Vårt Land«Lena Lindgrens debutbok er et spennende og tankevekkende essay om algoritmer og Big Techs innvirkning på mennesket, sett gjennom Ovids fortelling om Ekko og Narcissus.»

Kristin Hartvedt, Bok 365«Kjedelig blir det aldri. Til slutt sitter jeg derfor igjen med følelsen av å ha vært på en aldri så liten intellektuell fest.»

Per Kristian Bjørkeng, Aftenposten«Lena Lindgren har skrevet et formidabelt essay om teknologigigantenes enorme makt. [...] [E]t begavet og ydmykt forsøk på å forstå den verden vi deler. Faktisk er essayet hennes nok det mest bevisstgjørende jeg har lest på et skandinavisk språk om teknologiverdenens enorme makt.»
Christian Johannes Idskov, Morgenbladet

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
199
ISBN
9788205565425
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Ekko
Format
21 x 13 cm
Priser
Brageprisen Sakprosa 2021
Serie
Gyldendal pocket

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ekko:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Magnet

Lars Saabye Christensen
Paperback 
229,-
 

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv