Min side Kundeservice Bli medlem

Statistikk, kunstig intelligens og profesjonelt skjønn

om ulike former for kunnskaping

Hvilken type kunnskap ligger til grunn for profesjonelle valg og beslutninger? Hvilken kunnskap skal yrkesutøvere som skal hjelpe, pleie, undervise eller behandle støtte seg til?

Kunnskap fra algoritmer får en stadig større plass i profesjoners virke. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvilken type kunnskap ligger til grunn for profesjonelle valg og beslutninger? Hvilken kunnskap skal yrkesutøvere som skal hjelpe, pleie, undervise eller behandle støtte seg til?

Kunnskap fra algoritmer får en stadig større plass i profesjoners virke. Hvilken rolle kan denne kunnskapen ha, når man tar valg og vurderinger som bører menneskers ve og vel? Kan algoritmene erstatte det profesjonelle skjønnet? Kan medfølelse gi en annen kunnskap enn det algoritmene kan?

Denne boka gir en innføring i kunnskapsteori og redegjør for ulike former for kunnskaping, fra skjønn til algoritmisk, som statistikk og kunstig intelligens. Forfatteren legger vekt på kunnskap som profesjonelle benytter seg av og selv framskaffer. Boka er et alternativ til tradisjonelle vitenskapsteoretiske innføringsbøker. Forskjeller mellom ulike typer kunnskap tydeliggjøres, fra den kunnskapen som det vitenskapelige eksperimentet gir, til kunnskap gjennom skjønn, innlevelse og medfølelse. Det er særlig lagt vekt på statistikk og kunstig intelligens som former for kunnskaping.

Boka kan leses uten videre kjennskap til filosofi, vitenskapsteori og matematikk. Den egner seg som lærebok i metode og vitenskapsteori på mastergradsnivå for studenter i en profesjonsutdanning. Den kan også leses av profesjonelle yrkesutøvere som i det daglige må forholde seg til ulike kunnskapstyper.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
270
ISBN
9788215057705
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 15 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Statistikk, kunstig intelligens og profesjonelt skjønn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv