Livet trives best på kanten av kaos

kvantefysikk i møte med psykologi

Med sin årelange erfaring som psykoterapeut krysser Astri Hognestad i denne boken grensen til et helt annet fagfelt, kvantefysikken. Kvantefysikken har dannet grunnlaget for en rivende teknologisk utvikling, og den har også åpnet opp for en dypere forståelse av sammenheng mellom mennesket, naturen og universet. Les mer

329,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Med sin årelange erfaring som psykoterapeut krysser Astri Hognestad i denne boken grensen til et helt annet fagfelt, kvantefysikken. Kvantefysikken har dannet grunnlaget for en rivende teknologisk utvikling, og den har også åpnet opp for en dypere forståelse av sammenheng mellom mennesket, naturen og universet.

I nært samarbeid med fysikere beskriver forfatteren noen grunnleggende sider ved kvantefysikken på en lettfattelig måte. Eksperimenter viser at den etablerte årsak-virkningssammenhengen må utfylles med andre forståelsesrammer. Det vi oppfatter som grunnlaget for vår virkelighet består av partikler som ikke er konkrete, men befinner seg i bølgende felt som et potensial og gjennomtrenger alt. Vi lever midt i et levende univers der det skjer en uavlatelig samhandling.

Ved hjelp av eksempler fra sin kliniske praksis, undersøker forfatteren om det finnes en sammenheng mellom meningsfylte sammentreff og andre uforklarlige hendelser i den synlige verden og kvantefysikkens skjulte virkelighet.

Hun støtter seg til flere fysikere som har vært opptatt av forbindelsen mellom fysikk og psykologi, blant andre nobelprisvinner i fysikk, Wolfgang Pauli, som uttrykte at det er «en svært dyp forbindelse mellom sjel og materie, og følgelig mellom fremtidens fysikk og psykologi».

Livet trives best på kanten av kaos inneholder en beskrivelse av en verden som er så forskjellig fra vår vante måte å se den på og så fjern fra vår konkrete hverdag, at vi fylles av undring. På den måten er den et viktig bidrag til en utvidet forståelse av livet. Den skaper nysgjerrighet og utfordrer med spørsmål om hvem vi er i den store sammenhengen.

Detaljer

Forlag
Flux
Språk
Bokmål
ISBN
9788283840551
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Livet trives best på kanten av kaos

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Livet trives best på kanten av kaos:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv