Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Avbrutt

fortellinger om abort

Abort er en vanlig erfaring blant norske kvinner. Om lag 30 prosent tar abort i løpet av livet - i tillegg er spontanabort utbredt. Likevel er abort et tema som er underkommunisert og tabubelagt.

Da June Holm ble uønsket gravid og tok abort, følte hun på både ensomhet, skam og skyldfølelse. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Abort er en vanlig erfaring blant norske kvinner. Om lag 30 prosent tar abort i løpet av livet - i tillegg er spontanabort utbredt. Likevel er abort et tema som er underkommunisert og tabubelagt.

Da June Holm ble uønsket gravid og tok abort, følte hun på både ensomhet, skam og skyldfølelse. Da Vilde Bratland Hansen ville være en god støtte for en venninne som gjennomgikk en abort, fant hun ikke litteratur som kunne være til hjelp. De to forfatterne bestemte seg for å snakke med norske kvinner om hvordan de opplever både provosert abort og spontanabort. For noen er opplevelsen uproblematisk, mens andre synes valget er vanskelig - og noen står i en utfordrende livssituasjon. Kvinnene har ulike historier, men de fleste deler samme ønske: Vi må snakke mer om abort!

Forfatterne dokumenterer ulike abortprosesser og lar også helsepersonell komme til orde. Slik skaper Avbrutt - fortellinger om abort større forståelse og mer åpenhet om et viktig tema.
Blant kvinnene du møter i boka, som er åpne om sin erfaring med abort, er tidligere kickbokser Thea Næss, treningsinfluenser Stine Hartmann, livsstilsinfluenser Celina Karine Myhra og Karoline Myrland Karisaari, aktivist i organisasjonen Løvemammaene.


Vilde Bratland Hansen (f. 1994) er journalist, forfatter og foredragsholder. Hun debuterte med en roman for unge om spiseforstyrrelser i 2017. I 2020 kom sakprosaboka Pappas hemmelighet, som handler om hvordan et overgrep kan ramme en hel familie.

June Holm (f. 1991) er tekstforfatter, journalist, podkaster og foredragsholder. I 2017 grunnla hun Vi tror deg-stiftelsen, mot voldtekt og seksuelle overgrep og som har gjennomført flere helseprosjekter.

Detaljer

Forlag
Res publica
Språk
Bokmål
ISBN
9788282261814
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Avbrutt

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Avbrutt:

Syklusboka

Mathilde Okkenhaug Pilskog
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv