Livmoren

kvinnekroppens spektakulære og mest misforståtte organ

Grunnleggende kunnskap om livmoren ? et organ som betyr alt for menneskeheten. Boken har fått overveldende mottakelse og er solgt til 20 land.

Jordmor, forfatter og journalist Leah Hazard bestemte seg for å dele sin kunnskap og fascinasjon for livmoren. Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Grunnleggende kunnskap om livmoren ? et organ som betyr alt for menneskeheten. Boken har fått overveldende mottakelse og er solgt til 20 land.

Jordmor, forfatter og journalist Leah Hazard bestemte seg for å dele sin kunnskap og fascinasjon for livmoren. I tre år har hun lest forskning og intervjuet biokjemikere, medisinere og evolusjonsspesialister. Materialet hun sitter igjen med er oppsiktsvekkende.

Livmoren har størrelsen til en knyttet neve og formen til en lyspære - men med stor kraft og potensial. Hver eneste person på jorden har begynt sitt liv inni en livmor, men likevel vet vi ikke mye om den.

Med en jordmors varme og humor håndterer Hazard presserende spørsmål: Er livmoren koblet til hjernen? Kan livmorhalskrypter lagre sædceller? Påvirker hysterektomi seksuell nytelse? Hvorfor tar det så lang tid før endometriose blir diagnostisert? Hvordan påvirker kjønnsbekreftende hormonbehandling livmoren?

«En banebrytende, triumferende undersøkelse av livmoren - fra fødsel til død, i sykdom og helse, og gjennom historien og inn i vår mulige fremtid - skrevet av den anerkjente forfatteren og jordmoren Leah Hazard» The Guardian

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
332
ISBN
9788205555464
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Womb
Format
23 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Livmoren:

Syklusboka

Mathilde Okkenhaug Pilskog
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv