Meny

Alltid rabiat

Jens Glad Balchen og den kybernetiske tenkemåten

Jens Glad Balchen (1926-2009) var en ildfull og engasjert professor, ingeniør, forsker, underviser, veileder, formidler, nettverksbygger, organisator og entreprenør som skapte et mer høyteknologisk Norge. Les mer
Vår pris
599,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

  Kjøp NÅ - få 30 bonuskroner!

Vår pris: 599,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

  Kjøp NÅ - få 30 bonuskroner!

Om boka

Jens Glad Balchen (1926-2009) var en ildfull og engasjert professor, ingeniør, forsker, underviser, veileder, formidler, nettverksbygger, organisator og entreprenør som skapte et mer høyteknologisk Norge. Hans metode var å tenke kybernetisk.
Balchen brakte nye prinsipper for automatisering til landet og bygget opp et stort og ledende fagmiljø innen kybernetikk ved NTH/NTNU og SINTEF i Trondheim. Han var en idémaskin med en nærmest vill kreativitet, som involverte seg i alt fra datamaskiner, roboter og skip til fiskestimer, hummeroppdrett og norsk politikk.
Alltid rabiat vever sammen Balchens liv med utviklingen av den kybernetiske tenkemåten, norsk industrihistorie og internasjonal vitenskapshistorie. Den viser hvorfor kybernetikkens historie er en nøkkel til å forstå både vår egen samtid og fremtidens Norge, i en tid der begreper som digitalisering, automatisering og robotisering er mer aktuelle enn noen gang.
Gard Paulsen (f. 1977) er historiker og forsker ved NTNU.Fakta

Bla i boka