Meny

Skriving i begynneropplæringen

en praktisk innføring

; Marita Byberg Johansen ; Anne Holten Kvistad ; Kathrine Vik Tollaksen ; Gustaf B. Skar (Redaktør)

Gi elevene dine økt skriveengasjement, skriveglede og en funksjonell og meningsfull skriveopplæring!

I denne boka presenteres over 30 skriveaktiviteter for elever på 1. og 2. trinn. Aktivitetene har som mål at elevene skal få oppleve mening, mestring og motivasjon. Les mer
Vår pris
399,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 399,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Gi elevene dine økt skriveengasjement, skriveglede og en funksjonell og meningsfull skriveopplæring!

I denne boka presenteres over 30 skriveaktiviteter for elever på 1. og 2. trinn. Aktivitetene har som mål at elevene skal få oppleve mening, mestring og motivasjon. Boka har i tillegg et eget kapittel som formidler hva forskning sier om skriveutvikling og skriveopplæring. Det blir også gitt råd om bokstavlæring og planlegging av skriveoppdrag. Til slutt presenteres et vurderingsverktøy som kan gi informasjon om de yngste elevenes skriveutvikling.

Til hver skriveaktivitet er det laget lærerveiledninger som viser hvordan læreren kan lede elevene gjennom en skriveprosess, steg for steg. Boka har modelltekster og skriverammer som kan være en støtte i arbeidet.

Skriving i begynneropplæringen er tilpasset læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020. Boka er særlig egnet for lærere som arbeider med de yngste elevene, men den kan også gi lærerstudenter et innblikk i hvordan en funksjonell tilnærming til skriving kan gjennomføres i praksis.

Forfatterne, Iris Hansson Myran, Marita Byberg Johansen, Anne Holten Kvistad, Kathrine Vik Tollaksen og Gustaf B. Skar, er ansatt ved Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking (NTNU). Denne boka kom til fordi de så gjerne ville dele skriveaktiviteter som Skrivesenteret gjennom mange år har utviklet for å støtte lærere i arbeidet med skriving i begynneropplæringen.

Fakta