To Kill a Mockingbird

One of a series of fiction titles for schools. Scout, the keen-eyed narrator, and her brother Jem interrupt their games to champion their lawyer father when, in a hostile, racist town in the American South, he battles to defend Tom, who is black and accused of murder. Les mer

206,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

One of a series of fiction titles for schools. Scout, the keen-eyed narrator, and her brother Jem interrupt their games to champion their lawyer father when, in a hostile, racist town in the American South, he battles to defend Tom, who is black and accused of murder.

Medlemsvurdering:
Denne boka er ikke så lang, men så uendelig viktig. I historien om sakføreren Atticus som må forsvare en svart mann som har voldtatt en kvinne, blir spørsmål om raseskille, fattigdom og ondskap diskutert, uten at det blir voldsomt eller overtydelig. Språket er nedpå, lettlest og velkomponert. En liten perle i litteraturen!

Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Heinemann
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
ISBN
9780435120962
Utgivelsesår
1966
Format
19 x 13 cm
Priser
Winner of Pulitzer Prize Novel Category 1961.

Medlemmers vurdering

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Denne boka er ikke så lang, men så uendelig viktig. I historien om sakføreren Atticus som må forsvare en svart mann som har voldtatt en kvinne, blir spørsmål om raseskille, fattigdom og ondskap diskutert, uten at det blir voldsomt eller overtydelig. Språket er nedpå, lettlest og velkomponert. En liten perle i litteraturen!

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Denne boka er ikke så lang, men så uendelig viktig. I historien om sakføreren Atticus som må forsvare en svart mann som har voldtatt en kvinne, blir spørsmål om raseskille, fattigdom og ondskap diskutert, uten at det blir voldsomt eller overtydelig. Språket er nedpå, lettlest og velkomponert. En liten perle i litteraturen!

N
Nessa W. Sunnarvik – 16.01.2016

– To kill a mockingbird

I
I.A – 22.03.2009

– "Drep ikke en sangfugl" er en utrolig vakker og rørende bok. Vi befinner oss midt i rasehysteriet i sørstatene i USA på 30-tallet. Her møter vi en advokat som kjemper for en svart mann, og barna til førstnevnte. Boka gir en fin skildring av deres liv og hvordan de opplever det faktum at faren deres forsvarer en svart mann i retten. Hele saken påvirker familien. "Drep ikke en sangfugl" er en sann klassiker og bør leses av alle som er interessert i god litteratur. Boken har en fin flyt gjennom alle dens sider, og fremstiller en realistisk skildring av livene til karakterene. Anbefales!

L
Litteraturelsker – 04.05.2008

– Dette er så absolutt en flott utgave av en flott, amerikansk klassiker. Den gjør seg i bokhyllen, men den gjør seg så absolutt mye bedre i hendene på en ivrig leser. Fortellingen spinner rundt en forsvarsadvokat, Atticus Finch, som forsvarer en svart mann tiltalt for å ha voldtatt en hvit jente. Og, det er nettopp denne kombinasjonen eller kontrasten av svart og hvit som er hele hovedkonflikten i boken; siden handlingen foregår i Sør-Statene på 1930-tallet. Det er ingen god historie; men den formildes litt ved at det er Atticus' datter, Scout, som forteller, og at dette samtidig er en slags oppvekstroman. Forfatteren er såpass av en håndverker at den ivrige leseren vil få seg noen latterkuler innimellom det alvorlige. Likevel, dette er virkelig en tungvekter innen den moderne litteratur og bør sikkert leses flere ganger. Virkelig en perle!

B
Bokormen – 24.04.2006

– Harper Lee`s eneste roman tar utgangspunkt i de Amerikanske sørstatene rundt 1930. Hovedpersonen er jenta Scout, og vi følger et par år av barndommen hennes i en liten sørstatsby. Faren hennes er advokat, og sentralt i historien er en sak hvor han forsvarer en neger anklaget for voldtekt av en hvit jente. Boka berører flere "store" spørsmål, som raseproblematikk, fattig vs. rik, godt vs. ondt og det å bli voksen. Likevel blir ikke boka preget av store svulmende ord, fordi alt sees gjennom ei lita jentes øyne. Historien føles ekte, med god dialog og fantastiske situasjonsbeskrivelser. Karakterene er gode og nyanserte, og hovedpersonen Scout sies å være basert på Harper selv. Boka er ei perle av de sjeldne, og anbefales på det varmeste.

M
Momma – 27.03.2006

– Drep ikke en sangfugl av Harper Lee er kanskje den nydeligste boka som er skrevet! Den har rett og slett alt man kan ønske seg av en bok. Den er spennende, den er godt skrevet, og den har en historie med både budskap og et aktuelt tema den dag i dag. Når jeg skriver spennende syntes jeg at alle skal merke seg at dette ikke er noen krimbok, selv om det kan minne om det på bokomlaget. Dette er ikke noe mer enn en perfekt roman som har alt! Jeg vil si at dette er den boka man bør lese om man kun skal lese en gjennom hele livet ditt! Dette er som sagt kanskje det aller vakreste som er skrevet!

O
Onekel Oswald – 11.02.2005

– Denne boka er kanskje en av de alle beste bøkene som er skrevet.. Den handler om hvordan en advokat må forsvare en dømt neger, mens alle i juryen er hvite. Jeg syntes kanskje at boka minner litt om John Grishams "Tid for hevn", men denne er mye bedre. Boka er nær det perfekte. Den er godt skrevet, har en god historie, et godt budskap og rett og slett de mest livlige karakteren du vil møte på innen litteratur!! Dette er nok den beste boka jeg har lest, og jeg vil derfor anbefale den til dere alle sammen.. Den er kanskje ikke så bra som filmen, men det er virkelig nært. I dette tilfeller skal jeg love dere at dette er et kjøp som er vedt hver krone.. Skal dere reise til månen i ti år og kun skal ha med en bok dere skal lese en gang hver dag, tror jeg dette er min anbefaling i alle fall.. Du kommer ikke til å gå lei av den!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på To Kill a Mockingbird:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Brave

Rose McGowan
Paperback 
160,-
 

Ballen

Mari Kanstad Johnsen
Innbundet 
299,- 329,-
 

Blond

Joyce Carol Oates
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv