Min side Kundeservice Bli medlem

Grip teksten

norsk vg2 : studieforberedende utdanningsprogram

Grip teksten er et helt nyskrevet læremiddel til fagfornyelsen og det nye norskfaget. Læremidlet legger til rette for at eleven skal oppleve faget som relevant, være aktiv i egen læringsprosess og utvikle en dyp og variert språk- og tekstkompetanse. Les mer

885,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Grip teksten er et helt nyskrevet læremiddel til fagfornyelsen og det nye norskfaget. Læremidlet legger til rette for at eleven skal oppleve faget som relevant, være aktiv i egen læringsprosess og utvikle en dyp og variert språk- og tekstkompetanse.

I Vg2-boka viser vi hvordan de eldre tekstene og den kulturhistoriske konteksten kan være relevante og viktige for oss i dag. Vi viser i praksis hvordan elevene kan utforske tekst i kontekst og trekker linjer til tekster og temaer i vår egen tid. Ferdighetsdelen har praktiske kapitler der elevene først og fremst får øve selv. Kapitlene viser framgangsmåter og pedagogiske eksempeltekster. Boka har et eget kapittel om kreativitet som blant annet presenterer elevene for essaysjangeren og peker framover mot Vg3. I språkhistoriekapitlet starter vi i samtiden med tre overordnede samfunnsverdier som er viktige i vår tid, og som har preget språkhistorien: det norske, demokrati og mangfold. Kapitlet bidrar til refleksjon om den rollen språkstriden og språkhistorien har spilt for den demokratiske utviklingen i Norge.

De tverrfaglige temaene er tydelig til stede i ulike deler av Grip teksten. Vi presenterer blant annet tre utforskende fordypningsoppgaver knyttet til de tverrfaglige temaene. I tillegg framheves temaene både i fagstoffdelen, i tekstutvalget i tekstsamlingen og gjennom vinklingen på oppgavene.

Detaljer

Forlag
Aschehoug undervisning
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
464
ISBN
9788203405969
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Grip teksten vg2 Unibok
Format
25 x 18 cm
Serie
Grip teksten

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grip teksten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sinus R2

Robin Bjørnetun Jacobsen
Innbundet 
1119,-
 

Hei!

Vibece Moi Selvik
Paperback 
589,-
 

Hei!

Vibece Moi Selvik
Paperback 
439,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv