Min side Kundeservice Bli medlem

Moment vg2

norsk studieforberedende

Med Moment vg2 til norsk studieforberedende vg2 i fagfornyelsen får elevene god hjelp til å mestre norskfaget og å bli studieforbredt. Læreboka formidler fagstoffet grundig og med gode forklaringer. Les mer

779,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Med Moment vg2 til norsk studieforberedende vg2 i fagfornyelsen får elevene god hjelp til å mestre norskfaget og å bli studieforbredt. Læreboka formidler fagstoffet grundig og med gode forklaringer.Læreverket legger godt til rette for dybdelæring og gir elevene reell studieforberedende lese- og skrivetrening i norskfaget. Elevene får fullstendige og gode forklaringer, og de får støtte til å lese lengre tekster. Modelltekster, kurs og redskapskapitler gir god støtte når elevene skal arbeide selvstendig med norskfaget.
Kulturhistorien

I Moment vg2 skal elevene arbeide med å forstå og tolke tekster i et kulturhistorisk perspektiv. Kulturhistorien presenteres kronologisk, men redskapskapitler og kurs er flettet inn for å skape sammenhenger og dybdelæring. De kulturhistoriske kapitlene åpner med en samtidstekst som tar opp noen hovedtemaer i kapittelet.
Kritisk lesing

Med Moment lærer elevene å forholde seg aktivt og kritisk til virkeligheten og å tenke selv. På hvert trinn er det egne kurs om kritisk lesing. Dette kjerneelementet tas også gjennomgående opp i oppgaver, tekstutvalg og annet fagstoff.
Argumentasjon og retorikk

Argumentasjon og retorikk er sentralt i Moment fra første trinn, og elevene lærer hvordan de bruker kunnskapene for å vurdere alle former for skriftlig og muntlig kommunikasjon. Akademisk skriving og fagartikler løftes fram i den nye læreplanen. Moment inneholder gode skrivekurs for fagartikler på alle tre trinn. Disse fagartikkelkursene dekker alt fra tekstbinding, oppbygning, kildekritisk tilnærming, bruk av kilder i egne tekster og å skrive fagartikkel om tekster i kontekst. I vg2 er det eget kurs om litterær analyse og sammenligning av tekster og kreativ skriving, mens det i vg3 er kurs om å skrive essay og retorisk analyse.
Leseeksempler

Moment
gir elevene en original innføring i skjønnlitteraturens verden gjennom grundige leseeksempler. De tverrfaglige temaene er godt integrert i Moment. Vinklinger i fagstoffet, oppgaver og tekstutvalget til hvert trinn bidrar til at temaene får en naturlig plass i faget.
Digitale ressurser og innlest læreboktekst

Moment Elevnettsted har aktuelle, utforskende og fordypende læringsstier og oppgaver som supplerer læreboka. Det er også gode verktøy som hjelper elevene med å analysere, skrive og bygge opp tekster i alle sjangre, og digital ordbok på bokmål og nynorsk. Med Elevnettsted Pluss får elevene innlest læreboktekst og tekstsamling. Moment Lærernettsted har grundige og gjennomarbeidede forslag til årsplaner. Funksjonalitet på nettstedet legger opp til prosessorientert arbeid med utvalgte oppgaver, og lærer kan også legge inn egne oppgaver og tildele elevene.
Moment vg2 Unibok og Moment vg2 Brettbok er digitale utgaver av læreboka.
Forfatterne har solid faglig kompetanse, er gode formidlere og har bred undervisningserfaring: Lars August Fodstad, Martin Minken, Audhild Norendal, May Lånke, Marte Blikstad-Balas, Tor Ivar Østmoe.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
450
ISBN
9788202597344
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Moment vg2 Unibok
Format
27 x 20 cm
Serie
Moment

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Moment vg2:

Moment

Lars August Fodstad
Paperback 
709,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Moment

Lars August Fodstad
Paperback 
709,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv