Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Nynorsk ordliste

Ordlista presenterer oppslagsorda med fulle bøyingsformer, har ein grammatikkdel og gir råd om god målføring, har forkortingsliste og liste over bokmålsord med nynorske synonym. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ordlista presenterer oppslagsorda med fulle bøyingsformer, har ein grammatikkdel og gir råd om god målføring, har forkortingsliste og liste over bokmålsord med nynorske synonym.

Medlemsvurdering:
Dette er den tiende utgaven av Nynorsk Ordliste. Mer brukervennlig, med større skrifttyper, flere nye ord, fulle bøyningsmønstre og flere ordforklaringer og brukseksempler enn tidligere utgaver. Boken har først en innføring i nynorsk. En minigramatikk er selvsagt med, og på de siste sidene finner du en tilleggsliste fra bokmål til nynorsk i tillegg til forkortinger og initialord. Boken har 433 sider og mange tusen oppslagsord. En fyldig og god ordbok med en mengde opplysninger om betydning, synonymer og bruk. Boken er oversiktlig og lett å bruke og holder til bruk i de fleste tilfeller, anbefaler den spesielt til bruk i grunnskolen og på videregående. Her er det bare å slå opp til du begynner å blø i tommeltottene!

Mark Twain

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
449
ISBN
9788252181654
Utgave
11. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
21 x 15 cm
Serie
Samlaget kunnskap

Medlemmers vurdering

c
colaboks – 09.04.2009

– Når ein skal skriva nynorsk opplever ein frå tid til annan at ein må slå opp konkrete ord for å sjå om ein har skrive dei korrekt. Når ein må gjera dette er det naudsynt å ha ei ordbok som er lett i bruk for å ikkje kasta for mykje tid vekk på dette. Alf Hellevik har med si "Nynorsk ordliste" klart å laga akkurat dette. Fyrst står sjølve ordet nemnd, etterfylgd av bøyinga av det før det somme gonger vert nemnd synonym for det gjevne ordet. Dette gjer at ein lett kan finna ut om ein har den korrekte forma. I tillegg får ordboka eit stort pluss for at den bakerst har ei liste med korleis ein skal oversetja ein del typiske bokmålsord til nynorsk. Likevel vil eg heller oppmoda deg til å kjøpa varianten med plastinnbinding i staden for paperback, då denne vil vera mykje meir holdbar

M
Mark Twain – 09.02.2008

– Dette er den tiende utgaven av Nynorsk Ordliste. Mer brukervennlig, med større skrifttyper, flere nye ord, fulle bøyningsmønstre og flere ordforklaringer og brukseksempler enn tidligere utgaver. Boken har først en innføring i nynorsk. En minigramatikk er selvsagt med, og på de siste sidene finner du en tilleggsliste fra bokmål til nynorsk i tillegg til forkortinger og initialord. Boken har 433 sider og mange tusen oppslagsord. En fyldig og god ordbok med en mengde opplysninger om betydning, synonymer og bruk. Boken er oversiktlig og lett å bruke og holder til bruk i de fleste tilfeller, anbefaler den spesielt til bruk i grunnskolen og på videregående. Her er det bare å slå opp til du begynner å blø i tommeltottene!

I
IH – 24.09.2007

– Nynorsk ordliste som inneholder omfattende forord, all grammatikk du trenger til nynorskeksamen og en hendig bokmål-nynorsk-oppslagsliste på slutten av boka, hvor du kan slå opp ord som varierer veldig mellom nynorsk/bokmål. Det går raskt å slå opp ord i boka, og du får nok informasjon til å kunne bøye verb/substantiv/adjektiv uten å tenke for mye. Ordlista er ikke så veldig tykk, noe som er en fordel under eksamen når du skal slå opp ofte. Her kommer du effektivt fram. Siden boka er billig og lett i bruk kan den anbefales til alle skoleelever som trenger et komplett nynorsk oppslagsverk med nynorsk-bokmål ordliste og grammatikk.

L
Lady Lyra – 21.05.2006

– For alle dem som sliter med nynorsken, er ordlisten et helt nødvendig hjelpemiddel. Jeg har brukt en del ordliste, og denne boken er helt klart den beste. Denne boka har både fulle bøyingsformer og grammatikk. Den er enkel i bruk og lett å slå opp i. Bak i boka er det en svært nyttig liste over bokmålsord med nynorske synonym. Den har også endel fine forklaringer og de er enkle å forstå. Jeg er også fornøyd med prisen, den er absolutt verdt det! Så for alle som ikke er så glad i nynorsk og som trenger all den hjelp de kan få. Enkel og grei i bruk.

G
Grodan – 27.11.2005

– Nynorsk og bokmål blir stadig tilnærma hverandre og sidestilt. Derfor er det både viktig og svært nyttig å ha en god nynorsk ordliste. Foruten om de mange tusen oppslagsordene finner du en meget brukervennlig og praktisk del hvor det står gode råd og tips om hvordan man kan skrive godt nynorsk. For min egen del har nettopp denne delen vært svært nyttig, for ikke å si helt avgjørende for et brukbart resultat. Den delen med nynorske synonym er også kjekk å ha. Hvis ikke du er så heldig som går på en skole med ordlister til utlån, så skal du vite at dette er en fullgod nynorsk ordliste. For en nynorsk ordliste er uunnværlig i dagens skole og derfor anbefaler jeg deg denne!

L
LJ – 31.01.2005

– Dette er ei ordbok som har blitt oppdatert og gjennomarbeidet helt siden 1938. Det er med andre ord en av de mest stabile ordbøkene du kan kjøpe. Boka starter med en grammatikkdel, som er mye mer oversiktlig enn de du finner i de fleste andre ordbøker. I tillegg er ordene plassert veldig oversiktlig på sidene; tre kolonner med en rekke ord i hver. Her kan du lett se om du bruker riktig ord, korrekt bøyning og om det er en sideform av ordet. Hvis du er skoleelev er det ofte "naudsynt" å skrive nynorsk, særlig de lange stilene der du skal analysere noveller skrevet av forfattere du aldri har hørt om. Det eneste negative med boka er at det ikke står så mye ordforklaring til hvert ord. Men alt i alt er dette ei helt grei og enkel ordliste, som passer like bra for skoleelever som for voksne som må skrive nynorske brev i forbindelse med jobben.

S
SAS14 – 26.10.2004

– Dette er den komplette nynorske ordlista! Nynorsk er et fag mange norske elever ikke har så veldig lyst til å ha, men når man uansett må det er det bare å gjøre det beste ut av det. Denne nynorske ordlista er den vi bruker, og jeg må si jeg synes den er veldig hjelpsom, og det er utrolig lett å finne hvert enkelt ord. Den er ikke komplisert, og den inneholder i alle fall alle de ordene jeg har vært og lett etter i den. Så hvis du vil lære deg nynorsk, da er dette den rette boka for deg. Dette er en bok man virkelig kan stole på, og den passer som sagt perfekt til ungdomsskole-elever. Anbefales til alle som bruker nynorsk på en eller annen måte. Du vil garantert ikke angre på at du kjøpte den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nynorsk ordliste:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Loke

Louie Stowell
Innbundet 
244,- 279,-
 
Loke
Ny!

Loke

Louie Stowell
Innbundet 
279,-
 

Loke

Louie Stowell
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv