Min side Kundeservice Bli medlem

Baron von Münchhausens eventyr og reiser

Baron von Münchhausen fremstilles gjerne som en fantasifull løgner og skrytepave, men i sitt virkelige liv (1720.1797) hadde baron Hiero.nymus Karl Friedrich Freiherr von Münchhausen ord på seg for å være en spøkefull forteller, med et ry som nådde langt utover hans aristokratiske kretser. Les mer

349,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Baron von Münchhausen fremstilles gjerne som en fantasifull løgner og skrytepave, men i sitt virkelige liv (1720.1797) hadde baron Hiero.nymus Karl Friedrich Freiherr von Münchhausen ord på seg for å være en spøkefull forteller, med et ry som nådde langt utover hans aristokratiske kretser. Hans fortellerkunst skal ha vært tørr og gravitetisk, selv de verste usannsynligheter ble formidlet uten det minste smil, og forledet uinn.vidde til å tro at baronen var en mentalt forstyrret fantast.

I denne oversettelsen, basert på Gottfried August Bürgers tyske utgave fra 1786, kan man nok fornemme en viss fortellerdistanse bak baronens løsslupne oppfinnsomhet. Men først og fremst er fortellingene forbløffende fantasirike. Mye er beslektet med Jonathan Swifts Gullivers reiser og Ludvig Holbergs Nils Klims reise til den underjordiske verden, og har ofte en politisk snert. Man gjenkjenner også trekk fra norske folkeeventyr og eldre sagnstoff, ikke minst Homer. Men først og fremst kaller baronens utlegninger på latteren!

Komplett oversettelse fra tysk og med etterord av Per Qvale. Illustrasjoner av Gustave Doré.

Detaljer

Forlag
Transit
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
213
ISBN
9788275963732
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Münchhausens Abenteuer
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Baron von Münchhausens eventyr og reiser:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Din Vilma
3 for 2

Din Vilma

Gudrun Skretting
Innbundet 
79,- 399,-
 

Nomino

Gøril Grov Sørdal
Innbundet 
363,- 399,-
 

Tippi

Valérie Péronnet
Innbundet 
349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv