Min side Kundeservice Bli medlem

Black and white

I Black and White møter vi to venner som kalles Black (Marcus) og White (Eddie) fordi den ene er svart og den andre hvit. De er elever på Long Island City High School, hvor de er stjerner på skolens basketballag. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I Black and White møter vi to venner som kalles Black (Marcus) og White (Eddie) fordi den ene er svart og den andre hvit. De er elever på Long Island City High School, hvor de er stjerner på skolens basketballag. Meningen er at radarparet skal videre til college på idrettsstipend. Guttene har dårlig råd, og for å skaffe penger til skoleturer og kule sko begynner de å rane folk i bakgater og på mørke parkeringsplasser. Men en kveld går alt galt.

Boka handler om vennskap, og om hvordan vennskap utfordres av egeninteresse. Et annet tema er det amerikanske rettssystemet og hvordan svarte og hvite fortsatt behandles ulikt. Black and White har fått flere priser, bl. a. The International Reading Association's 2006 Young Adult Novel of the Year.

Siri Hunstadbråten har tilrettelagt romanen for elever i videregående skole. Skoleutgaven inneholder bakgrunnsartikler, samt gloser og oppgaver til hvert kapittel.

Using authentic voices that will draw in both strong and reluctant readers, Volponi writes a taut novel that avoids didacticism and deftly balances drama and passion on the basketball court with each boy's private terror and anguish. Teens will want to discuss the story's layered moral ambiguities, heartbreaking choices, and, as Marcus says, 'the line that separates black and white'.

- Gillian Engberg, Booklist

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
282
ISBN
9788202326814
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Black and white
Format
19 x 12 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Black and white:

Say what?!

Vibecke C.D. Haslerud Steenfeldt-Foss
Innbundet 
359,- 395,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Elsk meg

Sophie Elise Isachsen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Shirog

Isabel Raad
Innbundet 
345,- 379,-
 

#novelle

Karen Marie Kvåle Garthus
Paperback 
555,-
 

Psyko

Widar Aspeli
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv