Meny

Alle tiders historie

frå dei eldste tider til våre dagar

; Kåre Dahl Martinsen ; Tommy Moum ; Ola Teige ; John Arne Eidsmo (Illustratør)

Alle tiders historie (2020) framhever historiefagets relevans og er skreddersydd for dybdelæring. Læreverket er dekker alle læreplanmålene i fagfornyelsen for historie på vg2 og vg3 i videregående skole. Les mer
Vår pris
865,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 865,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Alle tiders historie (2020) framhever historiefagets relevans og er skreddersydd for dybdelæring. Læreverket er dekker alle læreplanmålene i fagfornyelsen for historie på vg2 og vg3 i videregående skole.

Utvikler elevenes historiebevissthet

Alle tiders historie er et elevnært læreverk som framhever fagets relevans og egenart. Alle generasjoner har møtt og møter historien med nye blikk og spørsmål. Elevene får verktøyene de trenger for å utvikle sin historiebevissthet for selv å utforske og undre seg over historiske spørsmål.


Hvorfor har menneskene organisert seg på ulike måter? Hvordan har mennesker blitt inspirert til å endre historiens gang? Hvor kom tanker som at alle mennesker er grunnleggende like fra? Hvordan oppstod totalitære ideologier, og hvordan kunne de ende med folkemord som Holocaust? Hvor ligger spirene til vår moderne vekstøkonomi?


Alle tiders historie åpningskapittel introduserer faget og stimulerer til undring, utforsking og refleksjon. I påfølgende kapitler knyttes fagets ulike kjerneelementer sammen gjennom brødtekst og tilhørende rammetekster, med hyppige repetisjons- og refleksjonsspørsmål. Hvert kapittel avsluttes med et stort utvalg komplekse, utforskende oppgaver som fremmer kritisk refleksjon og kompetanse i bredde og dybde. De tverrfaglige temaene behandlers i egne oppslag som følger lange linjer i historien. Dette fremmer elevenes evne til å løfte blikket og reflektere over store spørsmål og sammenhenger.


Digitale utgaver av læreboka

Alle tiders historie finnes også i digitale utgaver: Alle tiders historie Unibok og Alle tiders historie Brettbok. Uniboka er den mest brukte og har innlest læreboktekst, multimedialt innhold, integrert ordbok og flere nyttige verktøy som støtter elevenes leseforståelse og arbeid med fagstoffet.


Digitale ressurser og mer fordypning

Alle tiders historie Lærer- og Elevnettsted inneholder digitale ressurser som brukes sammen med læreboka til fordypning og utforskning. Ressursene har variert og rikt innhold for både lærere og elever.


Forfattere med bred kompetanse

Forfatterne er aktive innen forskning, skoleutvikling og læreplanarbeid og har solid undervisningserfaring fra videregående skole og høyere utdanningsnivå: Trond Heum, Tommy Moum, Kåre Dahl Martinsen og Ola Teige.


Les mer om læreverket Alle tiders historie (Fagfornyelsen 2020) på cdu.no/vgs.

Fakta