Min side Kundeservice Bli medlem

Demokratisk medborgerskap

en pedagogisk tilnærming

Denne boka handler om demokratisk medborgerskap og om hvordan begrepet kan forstås med en pedagogisk tilnærming. Forfatteren presenterer demokratibegrepet historisk og filosofisk, og knytter det til moderne demokratiteori og borgerbegrepet. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne boka handler om demokratisk medborgerskap og om hvordan begrepet kan forstås med en pedagogisk tilnærming. Forfatteren presenterer demokratibegrepet historisk og filosofisk, og knytter det til moderne demokratiteori og borgerbegrepet.Heldal kobler også demokrati og medborgerskap til kritisk pedagogikk og læringsteori, og viser at begrepene bør ses i sammenheng med deltagelse i den politiske offentligheten. Forfatteren mener at en av skolens største utfordringer er den kunnskapspolitiske dreiningen mot stadig mer nyliberal styring. Dette svekker skolens demokratiske danningsmandat og får konsekvenser for lærere og elever.
Boka er for studenter i pedagogikk og samfunnsvitenskapelige fag, lærer- og lektorstudenter, lærere, forskere og andre som er interessert i skolens rolle som demokratisk danningsinstitusjon.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
165
ISBN
9788202742263
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Demokratisk medborgerskap
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Demokratisk medborgerskap:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv