Min side Kundeservice Bli medlem

Flytsoner

studiar i flow og rap-lyrikk

Rap som vokaluttrykk har vorte allemannseige. Frå å ha vore eitt av fire element i den tidlege hiphop-undergrunnen, har rappen funne vegen til alle verdas krikar og krokar. Det vert rappa på all slags språk i alle slags kontekstar - frå marginale mikrosjangrar til den breiaste mainstream. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Rap som vokaluttrykk har vorte allemannseige. Frå å ha vore eitt av fire element i den tidlege hiphop-undergrunnen, har rappen funne vegen til alle verdas krikar og krokar. Det vert rappa på all slags språk i alle slags kontekstar - frå marginale mikrosjangrar til den breiaste mainstream.

Rap-lyrikken er den mest utbreidde forma for lyrikk i det 21. århundret. Det er ein munnleg lyrikk, kjenneteikna av ei særeiga framføringsform. I flowen speler den språklege og musikalske rytmen saman på intrikat vis. Rap-lyrikken er ein arena for samtidskommentar og sjølvhevding, men òg for refleksjon, fellesskap, språkleik og humor.

Denne boka handlar om rap som estetisk uttrykk. Den tek for seg rytmar og melodiar, rim og punchlines, finurlege assosiasjonskjedar og ambisiøse konseptalbum. Les om Elling Borgersrud, Runar Gudnason, Lars Vaular, Linni, MC Einar, SuparDejen, Deichkind, Jaa9, Sivas, Geeza G, Vigsø, Kae Tempest, George Watsky og fleire.

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Dansk Flerspråklig Nynorsk
Sider
393
ISBN
9788230402733
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Flytsoner
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Flytsoner:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv