Observasjon som metode

i lærerutdanningene

Observasjon er en mye brukt metode i kvalitativ forskning. Det å observere elever og lærere er spennende, men også utfordrende og krevende. For å få til en god observasjonsstudie er det blant annet viktig med et bestemt fokus for observasjonen, en tydelig problemstilling og/eller forskningsspørsmål, oversikt over sentrale kilder for temaet, god oversikt over etiske retningslinjer, systematiske observasjonsnotater og evne til å bearbeide og analysere observasjonsdataene. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Observasjon er en mye brukt metode i kvalitativ forskning. Det å observere elever og lærere er spennende, men også utfordrende og krevende. For å få til en god observasjonsstudie er det blant annet viktig med et bestemt fokus for observasjonen, en tydelig problemstilling og/eller forskningsspørsmål, oversikt over sentrale kilder for temaet, god oversikt over etiske retningslinjer, systematiske observasjonsnotater og evne til å bearbeide og analysere observasjonsdataene.
Boka er skrevet for grunnskolelærerstudenter som trenger hjelp til å planlegge og gjennomføre en observasjonsstudie, og den er bygget opp på en slik måte at man skal kunne gjennomføre en observasjonsstudie etter å ha lest den. Boka inneholder derfor informasjon om hele observasjonsprosessen, fra planlegging av en observasjonsstudie og formulering av problemstilling og/eller forskningsspørsmål til gjennomføring av studien og presentasjon av funn.
Cecilie Pedersen Dalland er førsteamanuensis i pedagogikk og underviser i pedagogikk, forskningsmetoder, kreativitet og oppgaveskriving. Hun har tidligere utgitt to bøker på Fagbokforlaget, Kreativitet i skolen (2017) og Gode foreldrerelasjoner. Skole-hjem-samarbeid i grunnskolen (2020). Silje Hølland er førsteamanuensis i pedagogikk og underviser i pedagogikk, oppgaveskriving og forskningsmetoder. Hun har tidligere utgitt boka Inkludering til alle elevers beste på Fagbokforlaget (2021). Louise Mifsud er professor i profesjonsfaglig digital kompetanse og underviser i forskningsmetoder og digital kompetanse. Hun har tidligere vært medredaktør av boka Digital dømmekraft.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245046991
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Observasjon som metode

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Observasjon som metode:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv