Min side Kundeservice Bli medlem

Økokritiske dialoger

innganger til arbeid med bærekraft i lærerutdanningene

Dagens læreplaner legger stor vekt på det å utforske tekster, steder, faglige temaer og ulike typer miljø og materiale, og anerkjenner utforskningens potensial i kunnskapstilegnelse. For å være en dyktig lærer i dagens og fremtiden skole, er det dermed viktig å oppøve gode strategier og ha hensiktsmessige metodiske redskaper for å drive utforskende undervisning. Les mer

499,-
Paperback
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Dagens læreplaner legger stor vekt på det å utforske tekster, steder, faglige temaer og ulike typer miljø og materiale, og anerkjenner utforskningens potensial i kunnskapstilegnelse. For å være en dyktig lærer i dagens og fremtiden skole, er det dermed viktig å oppøve gode strategier og ha hensiktsmessige metodiske redskaper for å drive utforskende undervisning.

Dialogisk undervisning er grunnleggende utforskende. Denne boken viser hvordan økokritiske dialoger, som kombinerer en dialogisk tilnærming med perspektiver fra økokritikk, kan være en måte å utforske og videreutvikle det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling på i lærerutdanningene. Kapitlene i boken eksemplifiserer hvordan man kan arbeide med og ta i bruk økokritiske dialoger innenfor ulike lærerutdanningsfag og i skolen. Målet er å gi lærerutdannere, lærerstudenter og lærere i skolen faglige eksempler på, og verktøy til å gjennomføre, dialogisk undervisning der samspillet mellom mennesker og natur står sentralt.

Bokens bidragsytere er Nina Goga, Lykke Guanio-Uluru, Kristine Kleveland, Hege Emma Rimmereide, Marcus Axelsson, Rikke Frøyland, Sissel Høisæter, Lisa Källström, Elisabeth Alne Olsen, Kaisu Rättyä, Marianne Røskeland og Inger Marie Vik.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Engelsk Flerspråklig Nynorsk Svensk
Sider
203
ISBN
9788215067131
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Økokritiske dialoger
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Økokritiske dialoger:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv