Min side Kundeservice Bli medlem

Organisering, arbeidsdeling og profesjonalitet i barnehagen

Denne boken handler om hvordan endringer i organisering og arbeidsdeling i barnehagen påvirker personalets praksis og profesjonalitet. I kapitlene diskuteres også barnehagelærerens pedagogiske ledelse, profesjonsrolle, foreldresamarbeid og grensedragninger mellom praktiske og pedagogiske oppgaver. Les mer

390,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Denne boken handler om hvordan endringer i organisering og arbeidsdeling i barnehagen påvirker personalets praksis og profesjonalitet. I kapitlene diskuteres også barnehagelærerens pedagogiske ledelse, profesjonsrolle, foreldresamarbeid og grensedragninger mellom praktiske og pedagogiske oppgaver. I tillegg utforskes leder- og veilederrollen og utfordringer og muligheter knyttet til å lede et mangfoldig fellesskap i barnehagen. Hvordan virker ny organisering inn på yrkesroller og profesjonalitet i barnehagen? Dette spørsmålet besvares gjennom analyser av fire kvalitative forskningsprosjekter. I Organisering, arbeidsdeling og profesjonalitet i barnehagen bidrar forfatterne med kontekstspesifikk kunnskap i et felt som er lite belyst i forskningslitteraturen.
Boken er relevant for bachelor- og masterstudenter i barnelærerutdanninger, styrer- og lederutdanninger, samt for forskere og undervisere innenfor barnehagefeltet. Tematikken er også relevant for ansatte i barnehagen og andre som arbeider i dette feltet både praktisk, teoretisk og politisk.
Charlotte Johannessen (red.) arbeider som førstelektor i pedagogikk ved barnehagelærerutdanningen, OsloMet - storbyuniversitetet. Hennes forsknings- og utviklingsarbeid i barnehagefeltet er rettet mot ledelse og organisasjonsutvikling, små barn i risikosituasjoner, tverrfaglig samarbeid og barnehagetilbudet for de yngste barna.
Cecilie Thun (red.) arbeider som førsteamanuensis i samfunnsfag ved barnehagelærerutdanningen, OsloMet - storbyuniversitetet. Hennes forskningskompetanse er knyttet til organisasjon og ledelse i et mangfoldsperspektiv, samt til deltagelse og medborgerskap i et mangfoldig samfunn.
Andre bidragsytere er Magritt Lundestad, Mette Vaagan Slåtten, Ann Kristin Larsen, Kristina A. Ivarson, Maria Brennhovd, Elisabeth Førde, Alona Laski, Rasmus Kleppe, Line Marie Onsrud og Kristin Amine Sund.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245045697
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Organisering, arbeidsdeling og profesjonalitet i barnehagen

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Organisering, arbeidsdeling og profesjonalitet i barnehagen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv