Min side Kundeservice Bli medlem

Det autoritative perspektiv i barnehagen

Det autoritative perspektiv er en teori som tar for seg balansen mellom det å være styrende og strukturert, og det å være støttende og stimulerende. Teorien legger mye vekt på varme relasjoner og godt samspill. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det autoritative perspektiv er en teori som tar for seg balansen mellom det å være styrende og strukturert, og det å være støttende og stimulerende. Teorien legger mye vekt på varme relasjoner og godt samspill. Hjem kan ikke være autoritative hjem hvis bare en av foreldrene opptrer autoritativt, og hvis ikke klimaet mellom foreldrene preges av varme relasjoner og godt samspill.
Mye arbeidsmiljøforskning peker på den samme sammenhengen mellom det psykososiale arbeidsmiljø, de ansattes prestasjoner og bedriftens resultater. Dette får enda større dimensjoner i barnehagesammenheng der ansattes prestasjoner er direkte koblet til det unge barnets identitetsutvikling. Derfor må vi ta barnehagens klima og kultur på stort alvor, se nærmere på eiers intensjoner og forventninger til kvalitet, ledernes opptreden, og på samspillet mellom de voksne. Først når barnehagen som helhet inntar det autoritative perpektiv, vil den kunne lykkes med å gi et autoritativt bidrag til barnas identitetsutvikling og positive selvforståelse. Det er dette denne boken handler om.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
146
ISBN
9788230016688
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Det autoritative perspektiv i barnehagen
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det autoritative perspektiv i barnehagen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dialog

Lise Hannevig
Innbundet 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv