Min side Kundeservice Bli medlem

Militær leder- og ledelsesutvikling i teori og praksis

Ledelse er et kjernebegrep i fagmilitær yrkesutøvelse og identitet. Systematisk og kvalitetsdrevet leder- og ledelsesutvikling blir derfor viktig for å skape kampkraft og kulturell troverdighet i militære organisasjoner. Les mer

529,-
Paperback
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Ledelse er et kjernebegrep i fagmilitær yrkesutøvelse og identitet. Systematisk og kvalitetsdrevet leder- og ledelsesutvikling blir derfor viktig for å skape kampkraft og kulturell troverdighet i militære organisasjoner. Samtidig er ledelse som fag et abstrakt, mangehodet fenomen innen utdanningen i Norges forsvarsmakt. Mangfoldet er stort på tvers av våpengrener og gjennom personellets karriereløp.

Denne boken er et resultat av et aksjonsforskningsprosjekt der målet har vært å fremskaffe systematisk, helhetlig, fokusert og forskningsbasert tilnærming til hvordan og hvorfor Forsvaret utvikler og gjennomfører leder- og ledelsesutvikling ved våre militære skoler. Vet vi om dagens praksis har den ønskede virkningen? Og hvordan kan lederutvikling gjøres annerledes eller bedre?

Bidragene i boken gir et tverrsnitt av praksis, utdanning og forskning på lederutvikling. Bidragsyterne spenner fra garvede praktikere via engasjerte pedagoger til akademikere, med militært utdannet personell i alle gruppene.

Boken er primært tiltenkt Forsvarets egne utdanningsinstitusjoner. Neste målgruppe er utøverne av praktisk leder- og ledelsesutvikling i Forsvarets linjeorganisasjon, som for eksempel ledere på flere nivåer samt HR-personell. Og ikke minst håper vi å stimulere til debatt og inspirasjon innen fagfeltet av lederutviklere i sivilsamfunnet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
556
ISBN
9788215064703
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Militær leder- og ledelsesutvikling i teori og praksis
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Militær leder- og ledelsesutvikling i teori og praksis:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Spies

Sean N. Kalic
Innbundet 
1197,-
 

Hank

Håvard Rem
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv