Lekbasert læring

ressursbok for barnehage, skole og SFO

Lekbasert læring handler om lek i barnehage, skole og SFO og inneholder 130 forslag til aktiviteter. Målet er å tilby barn spennende leker med en pedagogisk intensjon som stimulerer barna både kognitivt og sosialt. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Lekbasert læring handler om lek i barnehage, skole og SFO og inneholder 130 forslag til aktiviteter. Målet er å tilby barn spennende leker med en pedagogisk intensjon som stimulerer barna både kognitivt og sosialt. Boka retter søkelys mot fire områder som vi vet er særlig avgjørende for at barn skal klare seg bra faglig og sosialt: sosial kompetanse, selvregulering, matematikk og språk.

Barn fram til 8-års alderen lærer best gjennom lek. Teori og forskning om lekbasert læring framhever to former for lek som særlig viktige: fri lek og veiledet lek. Veiledet lek handler om at ansatte planlegger leker og aktiviteter som kan engasjere til læring. I denne boka viser forfatterne hvordan veiledet lek kan brukes i barnehagen, i skolens friminutt, i klasseromsundervisning eller på SFO.

To store norske studier viser at leker og aktiviteter i denne ressursboka bidrar til viktig læring hos barn i overgangen mellom barnehage og skole (Rege et al., 2021; Størksen et al., 2023).

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
223
ISBN
9788202833763
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Lekbasert læring
Format
25 x 20 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lekbasert læring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Aha!

Solveig Nyborg
Paperback 
929,-
 

God jul!

Gudny Ingebjørg Hagen
Innbundet 
208,- 229,-
 

God id!

Gudny Ingebjørg Hagen
Innbundet 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv