English as a Global Language

«'… the perfect introduction by an acknowledged linguistic expert.' Observer»

David Crystal's classic English as a Global Language considers the history, present status and future of the English language, focusing on its role as the leading international language. English has been deemed the most 'successful' language ever, with 1500 million speakers internationally, presenting a difficult task to those who wish to investigate it in its entirety. Les mer

218,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

David Crystal's classic English as a Global Language considers the history, present status and future of the English language, focusing on its role as the leading international language. English has been deemed the most 'successful' language ever, with 1500 million speakers internationally, presenting a difficult task to those who wish to investigate it in its entirety. However, Crystal explores the subject in a measured but engaging way, always backing up observations with facts and figures. Written in a detailed and fascinating manner, this is a book written by an expert both for specialists in the subject and for general readers interested in the English language.

Medlemsvurdering:
Noen sier at det engelske språket er blitt så stort og dominerende i verdenssammenheng, at vi kan snakke om lingvistisk imperialisme. Hvordan kan dette synspunktet forsvares? Hva betyr det egentlig at engelsk er et globalt språk? Hvordan gikk det til at nettopp engelsk ble det, og ikke arabisk eller kinesisk? Nå som engelsk er blitt et verdensspråk, hvordan vil det utvikle seg? Vil det dø ut slik som latinen gjorde det for ikke så altfor lenge siden? Denne boken er meget interessant, ikke minst pga temaets aktualitet. Stadig hører vi at det norske språket er truet av engelsk, så dette er absolutt på dagsorden. Det er heller ikke mangel på spennende og tankevekkende statistisk materiale i boka. Anbefaler den på det sterkeste, spesielt til de som er interessert i og/eller studerer språk eller språkhistorie.

TB

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cambridge University Press
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9781107611801
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
22 x 14 cm

Anmeldelser

«'… the perfect introduction by an acknowledged linguistic expert.' Observer»

«'This is a fascinating and useful book … a fine introduction for a wide variety of potential users.' Choice»

«'This book is perfect for those just starting to learn about the world of global language.' Christie DeBlasio, The Linguist List (linguistlist.org)»

Medlemmers vurdering

c
crocie – 23.11.2004

– Crystal setter engelsk på kartet på en overbevisende, lettfattelig og oversiktlig måte. Historie, fakta og statistikk er pent blandet sammen til et oversiktlig verk om engelsk som et verdensspråk. I tillegg stilles det viktige spørsmål gjennom hele boken, noe som er et perfekt grunnlag for videre debatter og språkstudier. Boken gir et godt grunnlag for å forstå engelsk på en helt ny måte enn "mannen i gata" gjør. Kjempebra både som pensumbok og til generell lesning! Eneste minus er at utseendet på/i boken kan skremme vekk mange lesere med tette sider og liten skrift. Men det er verdt det!

T
TB – 16.11.2004

– Noen sier at det engelske språket er blitt så stort og dominerende i verdenssammenheng, at vi kan snakke om lingvistisk imperialisme. Hvordan kan dette synspunktet forsvares? Hva betyr det egentlig at engelsk er et globalt språk? Hvordan gikk det til at nettopp engelsk ble det, og ikke arabisk eller kinesisk? Nå som engelsk er blitt et verdensspråk, hvordan vil det utvikle seg? Vil det dø ut slik som latinen gjorde det for ikke så altfor lenge siden? Denne boken er meget interessant, ikke minst pga temaets aktualitet. Stadig hører vi at det norske språket er truet av engelsk, så dette er absolutt på dagsorden. Det er heller ikke mangel på spennende og tankevekkende statistisk materiale i boka. Anbefaler den på det sterkeste, spesielt til de som er interessert i og/eller studerer språk eller språkhistorie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på English as a Global Language:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv