Min side Kundeservice Bli medlem

Hva er språk

Å være menneske er å være et språkvesen. Å lære om språk er å lære om seg selv. «hva er SPRÅK» er et velskrevet, engasjert essay om hvordan språk er bygget opp, brukes og utvikles over tid.

Særlig... Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Å være menneske er å være et språkvesen. Å lære om språk er å lære om seg selv. «hva er SPRÅK» er et velskrevet, engasjert essay om hvordan språk er bygget opp, brukes og utvikles over tid.

Særlig vekt legger forfatteren på språktilegnelse: Hvordan lærer man seg et morsmål, og hvordan lærer man seg et nytt språk? Boken munner ut i en diskusjon om språkets fremtid: Hvordan påvirkes det norske språket av at Norge er et flerkulturelt samfunn, og av at folk kommuniserer stadig mer gjennom datamaskiner og mobiltelefoner?

Medlemsvurdering:
Boka er morsom med mange fine og lettfattelige eksempler, lærerik uten å være belærende. "Hva er språk" er essayistisk i formen, ganske personlig, men på en ikkemasete måte. Jeg liker at forfatteren sveiper over mange språk, men likevel holder fast på norsk som utgangspunkt. Jeg har ingen språklig bakgrunn og er heller ikke spesielt opptatt av språk. Det var ganske tilfeldig at jeg kom over denne boka, men det er i hvert fall midt i blinken for meg! Jeg har lært mye og kommer nok til å lese mer om språk. Det må jo være hovedpoenget med ei innføringsbok?

Økonomen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242166029
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Serie
Hva er 5

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

F
Fia – 28.11.2008

– Helene Uri presenterer her språkvitenskapen på en lettfattelig og humoristisk måte. Både de som i utgangspunktet er språkinteresserte og de som ennå ikke vet at de er det, vil ha glede av denne boka. Selv om den er forholdsvis kort, dekker Uri mange viktige aspekter ved språkvitenskap. Hun gir ingen utførlig innføring i de ulike emnene, men serverer lekre, lettfordøyelige smaksprøver som sannsynligvis vil inspirere mange lesere til å lese videre i andre språkvitenskapelige bøker senere. Skrivestilen er personlig og humoristisk, og Uri drar ofte inn eksempler og sitater fra selvopplevde situasjoner, blant annet med egne barn. Boka anbefales både til skoleelever, studenter og andre lesergrupper.

Ø
Økonomen – 11.01.2008

– Boka er morsom med mange fine og lettfattelige eksempler, lærerik uten å være belærende. "Hva er språk" er essayistisk i formen, ganske personlig, men på en ikkemasete måte. Jeg liker at forfatteren sveiper over mange språk, men likevel holder fast på norsk som utgangspunkt. Jeg har ingen språklig bakgrunn og er heller ikke spesielt opptatt av språk. Det var ganske tilfeldig at jeg kom over denne boka, men det er i hvert fall midt i blinken for meg! Jeg har lært mye og kommer nok til å lese mer om språk. Det må jo være hovedpoenget med ei innføringsbok?

V
VK – 02.09.2006

– Hva er språk er en grei språkbok for nybegynnere. Uri skriver bra, men hvilke tema som er behandlet, og hvilke som er utelatt, virker litt tilfeldig. Dette gjør at boka ikke helt innfrir forventningene. Dessuten er det nærmest litt pinlig når hun gang på gang trekker inn erfaringer fra sine egne barn. Dette virker rett og slett litt merkelig i en slik bok. Men, på sitt beste er boka god, og den vil sikkert føre til at mange lesere ønsker å lære mer om språk. Ønsker du en kortfattet og lettest innføringsbok om språk, kan dette være boka for deg.

T
Tori – 10.01.2006

– I denne boka, som hører inn under "Hva er..." -serien, skal Helene Uri fortelle oss hva språk er. Denne boka anbefaler jeg helst til dem som ikke har studert noe språk fra før. Ellers vil forklaringene virke alt for grunnleggende, de gir ikke noe nytt perspektiv. Hun bruker også mye skoleeksempler som en som har studert språk allerede vil ha vært borti. Enkelte andre eksempler hun bruker kommer fra hennes egne barn, og kan være ganske søte, men kanskje litt vel personlige?
Dette er en god bok, først og fremst for dem som er interesserte i språk, men ikke har studert det fra før. Og det burde jo gjelde mange!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva er språk:

Se flere

Logg inn

Handlekurv