Innføring i norsk språkhistorie

Denne boken presenterer hele språkhistorien i Norge, fra de eldste runefunnene til de nyeste språkendringene i vår samtid. Beskrivelsene av de ulike språkhistoriske periodene og av språkendringene dekker både talemålet og skriftspråket, og bruken av andre språk enn norsk diskuteres der det er relevant. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne boken presenterer hele språkhistorien i Norge, fra de eldste runefunnene til de nyeste språkendringene i vår samtid. Beskrivelsene av de ulike språkhistoriske periodene og av språkendringene dekker både talemålet og skriftspråket, og bruken av andre språk enn norsk diskuteres der det er relevant. Bokens teksteksempler lar oss møte et mangfold av norske språkbrukere gjennom tidene, som prester, kjøpmenn, bønder og forfattere; barn og eldre, kvinner og menn.

Målet med boken er å vise sammenhengen mellom tidligere tiders språk og det språket vi bruker i dag, og å vise at språkhistorisk kunnskap er nødvendig for å kunne ta kvalifiserte språkvalg.

Boken egner seg for bachelorstudenter i nordistikk og studenter i norsk i GLU, og for andre som ønsker å lære om norsk språkhistorie.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
229
ISBN
9788202400484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Innføring i norsk språkhistorie
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Innføring i norsk språkhistorie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv