Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Språk og historie

en oppdagelsesreise

Denne boken tar for seg hvordan historien og språkene har påvirket hverandre gjennom tidene. Fra menneskene på jorden var jegere og sankere og frem til nå. Les mer

299,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken tar for seg hvordan historien og språkene har påvirket hverandre gjennom tidene. Fra menneskene på jorden var jegere og sankere og frem til nå.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
207
ISBN
9788253033884
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Språken och historien
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

L
L – 25.07.2009

– Denne boka tar for seg forholdet mellom språk, kultur og samfunnsforhold, og ser nærmere på de forutsetningene ulike språk eksisterer under. I de første kapitlene tar forfatteren for seg disse spørsmålene på et generelt grunnlag. Her er det vanskelig å se hva han prøver å komme fram til, og det hele blir som en litt meningsløs oppramsing av fakta, selv om det jo er spennende ting han sier. I den andre delen tas det utgangspunkt i en rekke større språk opp gjennom historien, og her blir beretningen straks mer interessant. Hva er det som har gjort at for eksempel latin og senere engelsk har blitt så dominerende? Og hva slags faktorer er det som gjør at et språk kan miste en slik posisjon? Til slutt i boken blir Janson filosofisk og fabulerer fritt om hva som kommer til å skje med de menneskelige språkene om to millioner år, men disse siste sidene kan man med fordel hoppe over.

t
tonemor – 04.04.2009

– Boka er lettfattelig og lett å lese, og forfatteren forklarer godt de historiske opplysningene, forskningsresultatene, hypotesene, meningene og annet som det skrives om. Det understrekes også at meningen er at påstandene i boka ikke bør oppfattes som vedtatte sannheter eller et forsøk på å gi noen fullstendig beskrivelse, men for å finne eksempler som er interessante og underholdende. Det har forfatteren lyktes med. Kapitlene er inndelt i mange forskjellige tidsperioder og mange språk og tema, fra de første menneskenes språk og til hvordan forfatteren tror språksituasjonen kan bli i fremtiden, om alfabet, skriftspråk og dialekter, språkbytter, språkfødsel og språkdød, språk og politikk og mye mer. Noe av de grove trekkene har jeg vært borti før både gjennom undervisningen i skolen og via andre bøker jeg selv har lest, men mye var nytt også. Bokas innhold fascinerte meg veldig fra første til siste side, og den ble raskt utlest. Jeg sitter også igjen med nye kunnskaper etter endt lesing, og ikke minst inspirasjon til å lese videre om samme eller lignende emner senere. For de som synes det er like spennende å lese om språkenes rolle i historien, har jeg ingen problemer med å anbefale denne boka videre til.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Språk og historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv