Min side Kundeservice Bli medlem

Essays

første bok

Michel de Montaignes "Essays" (Les Essais) ble opprinnelig utgitt i perioden 1580-1588. De to første bøkene kom i 1580, den tredje i 1588. Montaignes arbeidseksemplar med håndskrevne tilføyelser og kommentarer, det såkalte Bordeaux-eksemplaret, ligger til grunn for de fleste moderne utgivelser av verket, både på fransk og i oversettelser til tallrike språk. Les mer

199,-
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Michel de Montaignes "Essays" (Les Essais) ble opprinnelig utgitt i perioden 1580-1588. De to første bøkene kom i 1580, den tredje i 1588. Montaignes arbeidseksemplar med håndskrevne tilføyelser og kommentarer, det såkalte Bordeaux-eksemplaret, ligger til grunn for de fleste moderne utgivelser av verket, både på fransk og i oversettelser til tallrike språk.

Dette er adelsmannen Michel de Montaignes granskninger av sin tid og av seg selv i den litterære form han ble opphavsmann til: essayet, med sine skarpe observasjoner og refleksjoner. Montaigne hopper fra det ene emnet til det andre, den røde tråden er nysgjerrigheten og utforskningstrangen som er typisk for essayets prøvende metode.
"Første bok" er den mest historisk orienterte, med en rekke kapitler der det antikke Roma og Hellas står i sentrum. Militærstrategiske og -historiske betraktninger florerer også. Andre temaer er lærdom og undervisning, vennskap, ensomhet og død. Men også emner som redsel, innbilningskraft og kannibaler har fått sin plass. "Det er fristende å foreslå Montaigne som ferielitteratur."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
449
ISBN
9788203353628
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Essais : livre premier
Format
21 x 13 cm
Serie
Essays 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Essays:

Urett

Martin Wåhlberg
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Essays

Michel de Montaigne
Paperback 
199,-
 

Essays

Michel de Montaigne
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv