Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Gutterommet og verden

essays 2000-2015

«Pål Norheim skreiv lysande tekstar i ein lukkeleg konstellasjon av vidsyn, refleksjon og formuleringsevne. [...] Boka, den andre posthume utgjevinga til Pål Norheim, er kort og godt eit høgdepunkt i bokhausten.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

I essayene i Gutterommet og verden skriver Pål Norheim om egen oppvekst i Etiopia, og om politiske forhold i Norge og Vesten. Norheim kombinerer uanstrengt personlige erfaringer med politiske og historiske betraktninger. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I essayene i Gutterommet og verden skriver Pål Norheim om egen oppvekst i Etiopia, og om politiske forhold i Norge og Vesten. Norheim kombinerer uanstrengt personlige erfaringer med politiske og historiske betraktninger. Et av mange høydepunkter i samlingen er essayet «Hvem stakk av med arvesølvet?» fra 2011 - av noen utropt til det beste essayet skrevet i Norge på 2000-tallet - hvor Norheim analyserer den daværende Zeitgeist og erklærer at den er preget av en global mistro til «den politiske og økonomiske orden og de institusjoner som opprettholder den».

Norheims essays er preget av stor tematisk bredde, intellektuelt vidsyn og en imponerende analytisk skarpsindighet. Samlet sett kan essayene i Gutterommet og verden betraktes som en panoramisk, detaljert og dyptgående analyse av vår tid. Etterord ved Henning Hagerup.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
158
ISBN
9788205483897
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Gutterommet og verden
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Pål Norheim skreiv lysande tekstar i ein lukkeleg konstellasjon av vidsyn, refleksjon og formuleringsevne. [...] Boka, den andre posthume utgjevinga til Pål Norheim, er kort og godt eit høgdepunkt i bokhausten.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

«I dag tenker jeg at Norheim var forutseende om hva som kjennetegner det nye høyre. [...] Resten er klart skrevet, med en stil som slentrer seg frem til fulltreffere.»

Bjørn Stærk, Morgenbladet

«Tekstene makter å kutte gjennom tåken som så lett kan omkranse svært betente temaer, være seg 22. juli, den ulmende berøringsangsten i samfunnet, eller den radikale høyresidens framvekst. [...] De forsøkene på å forstå samtiden som er samlet her, utgjør et sterkt og viktig bidrag til så vel forfatterskapet som til den litterære og politiske offentligheten.»

Even Teistung, Klassekampen

«Pål Norheim vaks opp som misjonærbarn i Etiopia, ei erfaring han også kunne lage god litteratur av. [...] Dette er misjonshistorie med eit annleis innanfråblikk . både ertelystent, elegant og interessant.»

Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gutterommet og verden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Trilce

César Vallejo
Paperback 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv