Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

På randen av Vigeland

"«På randen av Vigeland» er Roy Jacobsen i særklasse, i utsøkt språk og komposisjon. Denne lille, vakre boken må bli tidenes gave, og en kilde for litteraturgranskerne - her er mang en nøkkel til Roy Jacobsens forfatterskap."

Guri Hjeltnes, VG

Roy Jacobsens bejublede fortelling om sin barndoms mange besøk i Vigelandsparken og morens mystiske tannlegetimer - nå som egen bok med fotografier. Denne personlige teksten er et must for alle Jacobsen-lesere. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Roy Jacobsens bejublede fortelling om sin barndoms mange besøk i Vigelandsparken og morens mystiske tannlegetimer - nå som egen bok med fotografier. Denne personlige teksten er et must for alle Jacobsen-lesere.

"Teksten utvider ikke bare kunnskapen om Vigelands kunst, men nærmer seg noe jeg forstår som drivkrefter i Roy Jacobsens forfatterskap, med dets umåtelig sterke, sammensatte kvinnefigurer. Å gjøre det usynlige slitet synlig, er ikke minst et mål for hans nyeste romanserie fra Barrøy på Helgelandskysten.(...) "Essayet er forferdende, oppskakende og oppmuntrende." Tom Egil Hverven, Klassekampen.

"Jeg hadde ikke trodd at en av årets fineste leseropplevelser skulle dukke opp i en antologi om Oslo kommunes kunstsamling" Sarah Sørheim, Aftenposten

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
60
ISBN
9788202621544
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

"«På randen av Vigeland» er Roy Jacobsen i særklasse, i utsøkt språk og komposisjon. Denne lille, vakre boken må bli tidenes gave, og en kilde for litteraturgranskerne - her er mang en nøkkel til Roy Jacobsens forfatterskap."

Guri Hjeltnes, VG

«På vakkert vis veves Roy Jacobsens familiehistorie sammen med Vigelandsparkens mange hjørner og veier, granittfigurer og sinnsstemninger. [...] Få kan skrive som Roy Jacobsen - og her er han på sitt aller beste. Når det nå er hans eget liv han forteller fra, er det både klokt og vakkert gjort. Stedvis også brutalt - men likevel dempet, med små bokstaver.»

Vebjørn Rogne, Bok365

«Smertefullt og vakkert om oppvekst og Gustav Vigelands skulpturer. »

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Skrevet med en språklig klarhet og gripende patos som farger skriftstykket med høytid."

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

"For en liten skatt det er!"

Tor Hammerø, Nettavisen

Medlemmers vurdering

G
Grzegorz – 09.01.2020

– På randen av Vigeland

I
Inger-Sofie Fjeldstad – 13.12.2019

– Utmerket

Oppdag mer

Bøker som ligner på På randen av Vigeland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv