Min side Kundeservice Bli medlem

Tilbaketogets helter

essays og dikt 1957-2015

«Samme hvor uselvstendig de tenker, tror alle og enhver at deres bevissthet, deres tankeverden, er fri og uavhengig. Nå til dags blir ikke sjelen nevnt ofte, unntatt hos skriftefaren eller blant poeter og musikere. Les mer

349,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Samme hvor uselvstendig de tenker, tror alle og enhver at deres bevissthet, deres tankeverden, er fri og uavhengig. Nå til dags blir ikke sjelen nevnt ofte, unntatt hos skriftefaren eller blant poeter og musikere. Bevisstheten gjelder derfor som subjektets siste tilfluktssted i en katastrofal verden, et citadell som kan motstå den daglige beleiringen. Selv under de mest ekstreme forhold av totalitært herredømme, ja nettopp der, vil ingen innrømme at deres tankeverden allerede er blitt okkupert. Ingen illusjon blir mer hardnakket forsvart. Dette er et godt eksempel på hvordan filosofien påvirker selv dem som forakter den. For ideen om at den enkelte i sin bevissthet er herre i eget hus, stammer fra filosofien - fra andrehands Descartes og avstumpet Husserl - som andrehands versjoner av borgerlig filosofi, som idealisme for hjemmebruk.» Fra essayet «Bevissthetsindustri».

Tilbaketogets helter - essays og dikt 1957-2015 inneholder et skjønnsomt utvalg av Hans Magnus Enzens.bergers viktigste tekster, skrevet over en periode på nær seksti år, i redaksjon og oversettelse ved Rune Skarstein, førsteamanuensis emeritus i samfunnsøkonomi ved NTNU. Essayene særpreges ved sin aktualitet og ved forfatterens funksjon som sosial seismograf. Enzensberger fanger opp og analyser nye fenomener lenge før de blir allment erkjent. Utvalget er gjort i den tro at disse smakebitene vil friste leseren til å fatte større interesse ikke bare for Enzensbergers mangslungne forfatterskap, men også for Tysklands dramatiske historie, det tyske språket og tysk litteratur.

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider
299
ISBN
9788274887503
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tilbaketogets helter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tyven

Göran Tunström
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv