Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Ars poetica - brevet om diktekunsten

Et av de mest innflytelsesrike arbeidene om litteratur i verdenslitteraturhistorien, for første gang gjendiktet til norske vers.
Horats' Ars poetica - Brevet om diktekunsten presenterer ikke bare teoretiske perspektiver på litteratur, det er også et praktisk eksempel på ars poetica, «den poetiske kunsten»: Hele verket er nemlig selv et dikt formet som et brev på vers, stilet til en aristokratisk romersk familie som er kjent som Pisonerne. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Et av de mest innflytelsesrike arbeidene om litteratur i verdenslitteraturhistorien, for første gang gjendiktet til norske vers.
Horats' Ars poetica - Brevet om diktekunsten presenterer ikke bare teoretiske perspektiver på litteratur, det er også et praktisk eksempel på ars poetica, «den poetiske kunsten»: Hele verket er nemlig selv et dikt formet som et brev på vers, stilet til en aristokratisk romersk familie som er kjent som Pisonerne. I brevet utlegger Horats kjennetegn på så vel god som dårlig diktning, og han understreker betydningen av at et verk må ha en helhet og at materialet må organiseres og tilpasses det rette poetiske språket og stilen. Mye av tankegodset i Horats' brev bygger på Aristoteles' Ars poetica, og Aristoteles' poetikk er også det eneste verket i sitt slag som kan måle seg med dette verket av Horats i popularitet blant poeter og litteraturteoretikere gjennom tidene.

Gjendiktet fra latin av Peter Astrup Sundt

Anmelderne mener:

«Sundts gjendikting er heldig på mange vis: Han får fram blandinga i originalen av på den eine sida nyttige tips og daglegdags språk og på den andre sida litterær, fortetta stil. (...) Som originalen er gjendiktinga på versemål (heksameter). Dette er viktig: Det viser Brevet om diktekunsten som diktarleg handverk og gjer det òg mogeleg for lesaren å leva seg inn i den opphavlege, historiske settingen»
Tor Ivar Østmoe, Dag og Tid

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
64
ISBN
9788205480971
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Ars poetica
Format
25 x 17 cm
Serie
Kanon : antikkens litteratur på norsk

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ars poetica - brevet om diktekunsten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Helena

Evripides
Innbundet 
363,- 399,-
 

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Kornboka

Åsmund Bjørnstad
Innbundet 
409,- 449,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv