Min side Kundeservice Bli medlem

Forfatteren som kritiker

I den litterære offentligheten opptrer en rekke dobbeltaktører som skriver både litteraturkritikk og skjønnlitteratur. Hvordan har forfatterkritikeren kunnet bli en så viktig kanoniseringsinstans? Forfatteren som kritiker drøfter hva som definerer forfatterkritikerens spesifikke myndighet slik den utøves i dobbeltrollen som medievennlig celebritet og kritisk intellektuell. Les mer

340,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

I den litterære offentligheten opptrer en rekke dobbeltaktører som skriver både litteraturkritikk og skjønnlitteratur. Hvordan har forfatterkritikeren kunnet bli en så viktig kanoniseringsinstans? Forfatteren som kritiker drøfter hva som definerer forfatterkritikerens spesifikke myndighet slik den utøves i dobbeltrollen som medievennlig celebritet og kritisk intellektuell. Boken henvender seg til studenter, forskere, kritikere, journalister, lærere, forfattere, bibliotekarer og alle andre som er opptatt av synlige og usynlige mekanismer i det offentlige skriftlivet. Forfatteren som kritiker er en annerledes litteraturhistorie som tar utgangspunkt i den stadig tilbakevendende påstanden om at kritikken i vår tid er rammet av krise. Er det forfatterkritikeren som skal redde oss?

SISSEL FURUSETH (f. 1971) er professor i nordisk litteratur ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trond.heim. Hun disputerte for dr.art.-graden i 2003 med en avhandling om Gunvor Hofmos lyrikk, og er medforfatter av Norsk litterær modernisme og Kritiske portretter. Litterære tidsskrifter etter 1880. Hun har ledet det nasjonale forskningsprosjektet Norsk litteraturkritikks historie 1870-2000. Verdiforvaltning og mediering.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
279
ISBN
9788270998272
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Forfatteren som kritiker
Format
22 x 140 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forfatteren som kritiker:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Utid

Kristin Lind
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv