Min side Kundeservice Bli medlem

Fryd og fare

essay om diktning og eksistens

«Forbilledlig presentasjon av andre diktere.»

Olav Løkken Reisop, Dagbladet

All pasjonert lesning er uløselig forbundet med den lesendes sinn som finner det det har behov for, for å overleve og forstå mer av seg selv og verden, intet mindre, sier Vigdis Hjorth i forordet til denne essaysamlingen, der hun diskuterer bøker og forfattere som har hatt stor betydning for henne. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

All pasjonert lesning er uløselig forbundet med den lesendes sinn som finner det det har behov for, for å overleve og forstå mer av seg selv og verden, intet mindre, sier Vigdis Hjorth i forordet til denne essaysamlingen, der hun diskuterer bøker og forfattere som har hatt stor betydning for henne. Forfatterne hun skriver om er Bertolt Brecht, Tove Ditlevsen, Knut Hamsun, Søren Kierkegaard, Virginia Woolf, Dag Solstad, Torgeir Rebolledo Pedersen og Witold Gombrowicz. Vi møter en åpen og uredd forfatter som våger å fremsette påstander om litteratur og forholdet mellom liv og diktning, og som er på jakt etter de store spørsmålene i sin lesning.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
214
ISBN
9788202443535
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Fryd og fare
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Forbilledlig presentasjon av andre diktere.»

Olav Løkken Reisop, Dagbladet

«Når jeg leser Fryd og fare, får jeg lyst til å skrive mer som Vigdis Hjorth ... et inspirerende bidrag til den evige debatten om litteraturens rolle.»

Torill Moi, Morgenbladet

«Essaysamlingen viser en forfatter som spiller på et stort register.(...)Essaysamlingen gir et godt innblikk i Vigdis Hjorths mange pasjonerte litterære forhold. De viser en forfatter som spiller på et stort register, der erotikken på ingen måte er enerådende, men en av mange menneskelige felter som kan brukes for å belyse livsvilkårene og forstå mer av seg selv.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fryd og fare:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fuglane
-25 %

Fuglane

Tarjei Vesaas
Paperback 
172,- 229,-
 
Blå
-25 %

Blå

Maja Lunde
Paperback 
172,- 229,-
 

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv