Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Reisen gjennom helvete

Dantes Inferno

De få tilnærmet samtidige portrettene av Dante Alighieri (1265-1321) gir inntrykk av en utilnærmelig, bitter og humørløs person. Kanskje nettopp dette har bidratt til at senere tiders lesere ofte har vært så blinde for de groteske, spennende og humørfylte sidene ved hans forfatterskap. Les mer

629,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

De få tilnærmet samtidige portrettene av Dante Alighieri (1265-1321) gir inntrykk av en utilnærmelig, bitter og humørløs person. Kanskje nettopp dette har bidratt til at senere tiders lesere ofte har vært så blinde for de groteske, spennende og humørfylte sidene ved hans forfatterskap.Trond Berg Eriksen har arbeidet med Den guddommelige komedie i en årrekke. I Reisen gjennom helvete tar han for seg Inferno-delen av Komedien. Her får de moderne leserne de nøklene som de behøver for å trenge inn i Dantes enestående verk. Analysen gjør det mulig å lese verket på det egne premisser - ikke bare som et litterært dokument, men også som et gripende kunstverk som favner de fleste sider ved den menneskelige erfaring. Forfatteren gir de realopplysninger som er nødvendige for forståelsen av detaljene i teksten og setter Komedien inn i sin idé- og realhistoriske sammenheng.Slik blir Reisen gjennom helvete også en enestående veiviser i det åndshistoriske landskapet i Europa ved overgangen mellom middelalder og renessanse. Reisen gjennom helvete fikk Brageprisen som beste fagbok i 1933.

Medlemsvurdering:
Jeg skulle ønske at Trond Berg Eriksen også skrev skjønnlitteratur, da ville min sammenligning mellom ham og Umberto Eco vært så mye mer treffende. Men pytt sann, han står uansett fjellstøtt helt for seg selv! Sang for sang tar han her for seg Dantes "Inferno", altså den første av "Den guddommelige komedie"s tre deler, og det på en sprenglærd måte! Han geleider oss trygt gjennom sangenes konkrete handling for så å gå inn på detaljerte tolkninger på grunnlag av Dantes interesser og samtid. Samtidig som han anerkjenner dybden i Dantes verk, advarer han enkelte steder klokt mot overtolkning, og sjarmerende nok legger han ikke nødvendigvis fingrene imellom i sitt syn på "rivaliserende" tolkninger. Berg Eriksen har med denne boken vært meg til stor hjelp i min lesning av Dante, og jeg kan nesten ikke anbefale den varmt nok! Og som om ikke det var nok: Den seksti sider lange innledningen som skal gjøre oss historisk kapable til å lese komedien, er nesten verdt bokens pris i seg selv!

Malla

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
465
ISBN
9788215000664
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2000
Format
24 x 17 cm
Priser
Brageprisen Fagbok 1993

Medlemmers vurdering

M
Malla – 17.09.2008

– Jeg skulle ønske at Trond Berg Eriksen også skrev skjønnlitteratur, da ville min sammenligning mellom ham og Umberto Eco vært så mye mer treffende. Men pytt sann, han står uansett fjellstøtt helt for seg selv! Sang for sang tar han her for seg Dantes "Inferno", altså den første av "Den guddommelige komedie"s tre deler, og det på en sprenglærd måte! Han geleider oss trygt gjennom sangenes konkrete handling for så å gå inn på detaljerte tolkninger på grunnlag av Dantes interesser og samtid. Samtidig som han anerkjenner dybden i Dantes verk, advarer han enkelte steder klokt mot overtolkning, og sjarmerende nok legger han ikke nødvendigvis fingrene imellom i sitt syn på "rivaliserende" tolkninger. Berg Eriksen har med denne boken vært meg til stor hjelp i min lesning av Dante, og jeg kan nesten ikke anbefale den varmt nok! Og som om ikke det var nok: Den seksti sider lange innledningen som skal gjøre oss historisk kapable til å lese komedien, er nesten verdt bokens pris i seg selv!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Reisen gjennom helvete:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv