Min side Kundeservice Bli medlem

Skrivefest

Syv henrykkelser har forfatteren kalt kapitlene i denne boken om skrivekunst og lesekunst, om å leve med litteratur og med et sterkt behov for å søke mening gjennom det skrevne ord. Samtidig er boken en personlig fortelling om hennes egen vei inn i litteraturen, fra hun avbrøt skolen sytten og et halvt år gammel fordi hun ville "ut i verden og inn i bøkene". Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Syv henrykkelser har forfatteren kalt kapitlene i denne boken om skrivekunst og lesekunst, om å leve med litteratur og med et sterkt behov for å søke mening gjennom det skrevne ord. Samtidig er boken en personlig fortelling om hennes egen vei inn i litteraturen, fra hun avbrøt skolen sytten og et halvt år gammel fordi hun ville "ut i verden og inn i bøkene". Hun skriver om å etablere seg som forfatter, om arbeidet med sine egne romaner og om "fiksjonens pinaktighet", om å møte lesere, om å forstå seg selv gjennom skriving, men også gjennom møtet med andre forfattere, som Ernest Hemingway, Gabriel Garcia Marquez, Doris Lessing, Elias Canetti og Henning Mankell.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
211
ISBN
9788249503988
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
12 x 19 cm
Serie
Oktober pocket

Medlemmers vurdering

s
solfrid – 20.05.2009

– Jeg storkoste meg da jeg leste denne boken. Jeg synes alltid at det er interessant å lese hvordan forfattere reflekterer rundt historiene de skaper, og her har Tove Nilsen gjort det på en fantastisk underholdende måte. Vel, hun får en hel yrkesgruppe til å høres litt sprø ut, for man får inntrykk av at de som blir drevet av et sterkt behov for å skrive, er meget spesielle av natur. Det kan det jo hende at de virkelig er. Dette er ikke noen faktabok. Man får lese om hvordan Tove Nilsen er blitt dratt mot litteratur og skriving siden hun var liten, man får lese om veien mot målet: det å få antatt en bok. Det er både spennende og morsomt å lese om. Man trenger heller ikke å ha noen plan om å få utgitt bok for å bli underholdt av denne boken, men for den gruppen mennesker er den nok mest interessant. Kan anbefales!

s
stella – 15.06.2008

– Det er ikke alltid interessant å høre hvordan forfattere tenker rundt sin egen skriving, men Tove Nilsen er et av unntakene. I disse essayene forteller hun ikke bare hvordan hun har slitt med selve skriveprosessen, men også hvilke leseopplevelser som på ulike måter har vært med på å forme henne som forfatter. Hun forteller om usikkerhet i møte med kritikere og om hun gir noe råd mellom linjene, må det være å stole på seg selv som skribent, selv om det føles som om verden motarbeider deg. Boka er skrevet på en lettlest og underholdende måte og er delt inn etter de forfatterne Nilsen selv har hatt de sterkeste møtene med. En spennende beretning om livet som kombinert forfatter og leser.

K
Kjersti B – 23.07.2007

– Det kommer ingen konkrete råd fra Tove Nilsen denne gangen, men hennes syv essay byr på inspirasjon så det holder. I en svært personlig tone betror Tove Nilsen oss hvem som er hennes største forbilder. Her er det både store navn i verdenslitteraturen, og en billigbok-konge, men Nilsen skammer seg ikke over smaken sin. Hun forteller hvordan det er å bli anbefalt å vente med å skrive, fordi det ikke ser bra ut å gi ut bøker for ofte, og hva slags baksnakking som følger med det å skrive om seg selv. En uredd og ærlig innføring i én forfatters forhold til det å skrive.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skrivefest:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Alene

Peder Kjøs
Innbundet 
99,- 369,-

Nå(r)

Kjersti Bronken Senderud
Innbundet 
174,- 199,-
 

Logg inn

Handlekurv