Min side Kundeservice Bli medlem

Litteraturens verden

en undersøkelse av litteraturens antinomier

Det er lenge siden det på norsk forelå et nyskrevet verk om litteratur.teori. Ventetiden er over, for Litteraturens verden redegjør for og drøfter de fleste av litteraturens og litteraturfagets grunnlagsproblemer. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er lenge siden det på norsk forelå et nyskrevet verk om litteratur.teori. Ventetiden er over, for Litteraturens verden redegjør for og drøfter de fleste av litteraturens og litteraturfagets grunnlagsproblemer. Med utgangspunkt i ulike og ofte helt motstridende oppfatninger om og synspunkter på litteratur og litteraturfaglig virksomhet tar disse rede.gjørelsene oss med på en fascinerende ferd gjennom både velkjente og dypereliggende tanker om litteratur, tanker vi alle har et forhold til, enten vi er dem bevisst eller ikke.

Verket er ingen standardgjennomgang av litteraturteoretiske «.retninger», men tar oss med gjennom poetikkhistorien fra den greske metafysikken til vår egen tid, og det mest slående resultat av gjennom.gangen er kanskje hvor dypt forankret også all nyere teori er i den gamle poetikken.

Verket er skrevet og fremstilt på medrivende vis, der skriveren vandrer gjennom litteraturteoriens inferno ledsaget av og i dialog med sin følgesvenn, den nøkterne forstand.


Erling Aadland (f. 1952) er profes.sor i allmenn litteratur(vitenskap) ved Universitetet i Bergen.

Aadland har skrevet mange bøker og artikler om litteratur, lyrikk, lyrikkteori og litteraturteori. Han har skrevet om lyrikere som Rolf Jacobsen, Henrik Wergeland, Gunvor Hofmo, Arnold Eidslott, Gunnar Reiss Andersen, Emil Boyson, Sigbjørn Obstfelder m.fl., og bøker og artikler om sanglyrikere som Bob Dylan og Leonard Cohen. Hans forrige teoretiske monografi het Farvel til Litteraturvitenskapen (2006).

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
682
ISBN
9788279904595
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Litteraturens verden:

Heim

Ingrid Z. Aanestad
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nemi

Lise Myhre
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv